Njut av vårdagarna i Kemi!

pallot

 

På våren lockar de skimrande snövidderna alla friluftsvänner utomhus. Kemi med omgivning har strålande skidspår. Vid vindskydden kan du ta en paus och äta en bit. På friluftslederna i näromgivningen får du njuta av vårsolen och göra utflykter på egen hand eller med guidning i det vackra landskapet. Nedan finns en lista på lederna. Mer information om tjänsterna finns på webben.

Här har vi samlat några alternativ och tips för sköna vårdagar i Kemitrakten.

Kiikeli

Kiikeli är ett populärt rekreationsområde alldeles nära stadens centrum. Leden går från parken i Ruutti till udden på Kiikeli, där det finns ett fågeltorn och ett vindskydd. Från udden fortsätter färden till naturstigarna i skogen nära havet, eller så kan du återvända längs den tillgängliga leden tillbaka till avgångsstället. Kiikeli har ett utmärkt läge och därför är området populärt bland både barnfamiljer och vuxna. Vindskyddet är perfekt för en matpaus. Efter det har vandrarna åter energi att klättra upp i fågeltornet för att spana ut över havet eller gå på upptäcktsfärd längs naturstigarna som slingrar sig genom skogen, innan det är dags för färden tillbaka till staden.

Veitsiluoto fishing spot

Veitsiluoto fiskeställe finns en cirka 4 kilometer lång cirkelled. Vid leden kan du beundra naturens färger, pröva din fiskelycka eller göra upp eld vid ett av de många vindskydden som finns i området. Både fiskebryggan och toaletten är tillgängliga.

Kivalo

Leden till utsiktstornet på höjden Keski-Penikka är kort, men krävande. Leden är en del av lederna i Martimoaapa myrskyddsområde. Leden avgår från Kivalo parkeringsplats och går inledningsvis längs en väg, men stiger i den senare delen genom ett krävande fält av stenblock till Kivalo övernattningsstuga, som finns uppe på höjden Keski-Penikka.  Kring stugan finns ett eldställe, ett torrdass och ett utsiktstorn med utsikt över ett landskap som lämnar ingen oberörd.

Indoor activities

Ädelstensgalleriet och utställningen med tecknade serier

Ädelstensgalleriet och utställningen med tecknade serier önskar besökarna åter välkomna 1.6 kl. 10.00. På sommaren är utställningarna öppna från måndag till lördag. Utställningarna bjuder på massor att göra, se och läsa. På onsdagar och fredagar ordnas dessutom den aktivitetsspäckade barnklubben Lempin touhutunti, där barnen får rimma, leka, pyssla och studera ädelstenar och tecknade serier på ett skojigt sätt tillsammans med seriefiguren Lempi. Förhandsanmälan till aktivitetsklubben. Mer ingående information om utställningarna, klubben och öppettiderna finns på webbplatsen.

Simhallen

Välkommen till en uppfräschande upplevelse! Simhallen känns som ett spa och här kan du känna vattnets uppfriskande verkan och följa hur solen leker över Bottenviken!  Simhallen har fem bassänger, en rutschkana, en fast klättervägg, fyra bastur och en beställningsbastu samt ett gym. Dessutom har hallen rymliga omklädningsrum och skötrum.

SnowExperience365

I Snöslottets område kan du uppleva kall snö och is året om, även på sommaren. Oavsett hur varmt det är utomhus, är det fem köldgrader inomhus. Det här slottet smälter aldrig! I upplevelselokalen SnowExperience365 finns fantastiska isskulpturer och en isrutschkana. Fritt inträde för dem som bor på Seaside Glass Villas: biljettpriset ingår i bokningsavgiften. Mer information om öppettider och inträdesavgifter finns på webbplatsen.

 

The cherry on top of a succesful day is good food or a steaming cup of hot chocolate. Check the local cafes and restaurants on the website.

Läs också om de andra vinteraktiviteterna på webbplatsen visitkemi.fi, till exempel om vinterfiske och safaris av olika slag. På webbplatsen finns också en heltäckande evenemangskalender för området. Kronan på en lyckad dag är god mat eller en kopp ångande kakao. Läs om ortens caféer och restauranger.