Skip to content
kiikelinlahimetsa 1480x440 - Kiikelin lähimetsä

Kiikelin lähimetsä

pallot

Merellinen Kiikelin lähimetsä on ollut jo vuosikymmeniä kemiläisten suosima urbaani virkistysalue, jossa todentuu teollisuuden ja paikallisten asukkaiden rinnakkaiselo kestävällä tavalla. Kiikeli on Metsä Groupin omistama alue, joka sijaitsee Kemijoen suistoalueella rajautuen etelä- ja länsiosastaan Perämereen.

Kiikeli on suosittu retkikohde ympäri vuoden melkein keskellä Kemin kaupunkia. Näköalatornin vieressä voi laavulla katsella rauhassa nuotiotulen leikkejä ja luonnon erilaisia ilmiöitä, kuten kesällä keskiyön aurinkoa ja talvella tähtien tuiketta taivaalla. Onnekas voi jopa ihastella arktisia revontulia syksystä kevääseen.

Kiikelin ympärivuotinen ulkoilureitti 1,2 km

Kiikelin sillan lähtöpisteestä alkaa Kiikelin  ympäri vuoden auki oleva ulkoilureitti (edestakaisin 2,4 km). Reitillä on paikka paikoin kosteutta, riippuen sateista ja vuodenajasta. Sivun yhden suuntainen pituus Kiikelinnokalle saakka on 1,2 km.  Perillä, meren rannalla on esteetön näköalatorni sekä laavu rauhalliseen levähdykseen ja nuotiotulilla istuskeluun. Ulkoilureitiltä on mahdollista jatkaa Kiikelin kierrokselle ja Snellmannin luontopolulle, ja sieltä edelleen Sopulan siltojen kautta takaisin Kiikelin sillan lähtöpisteeseen. Pisin mahdollinen ympärysmatka on 3,1 km.

Ulkoilureitille voi lähteä myös Kemin Sisäsatamasta Ruutinrannanpolkua pitkin, jolloin matka Kiikelin sillalle on 1,4 km yhteen suuntaan. Silloin pisin mahdollinen reitti on 5,9 km.

Kiikelin reitti tarjoaa mahdollisuuden nauttia lähimetsästä myös lastenrattaiden, pyörätuolin kanssa liikkuville sekä  kytketyn koiran kanssa liikkuville kävijöille. Reitin leveys mahdollistaa sulan maan aikana kävelyn, juoksun, pyöräilyn sekä talvella em. lisäksi myös lumikenkäilyn.

Pieni parkkipaikka sijaitsee Kiikelin sillan välittömässä läheisyydessä Leppäkadun päässä.

Kiikelin kierros 0,8 km

Kiikelin nokalta reitti jatkuu Kiikelin kierroksena (0,8 km), joka soveltuu kuntoiluun ja päiväretkeilyyn. Reitin vaativuusluokka on helppo ja matkan varrella voi lukea mielenkiintoista tietoa esimerkiksi alueen luonnosta ja linnuista. Kiikelin kierros lähtee ja yhtyy ympärivuotiseen ulkoilureittiin.

Snellmannin luontopolku 0,5 km

Kiikelinkierrokselta lähtee Snellmannin luontopolku (0,5 km). Polku on saanut nimensä Kiikelin nokalla sijainneen talon omistajan luutnantti Snellmannin mukaan. Polkua pitkin kuljettiin alueen komeimmalle, kaksikerroksiselle hirsirakenteiselle talolle. Talon autioitumisen jälkeen kemiläiset lapset alkoivat kutsua taloa ”Kummitustaloksi.”

Luontopolkua voidaan kutsua varsinaiseksi oppimispoluksi, sillä sen varrella on runsaasti pieniä opasteita ja monipuolinen luonto. Opasteisiin on upotettu QR-koodit, joiden avulla kulkija voi kirjautua internettiin ilmaiseksi ja hakea sieltä lisää tietoja polun luonnosta, linnustosta, kasvistosta, eläimistöstä ja paikallisten asukkaiden tarinoista.

 

 

Yhteystiedot

040 680 3120
asiakaspalvelu@kemi.fi
Kiikelin laavu 94100 Kemi

Suosittelemme

pallot
kolmasnainen ramiranta 19 1024x683 - Satama Open Airissa lavalle nousevat mm. odotetut Kaija Koo ja Lauri Tähkä!

Satama Open Airissa lavalle nousevat mm. odotetut Kaija Koo ja Lauri Tähkä!

Viime vuonna loppuunmyydyn kaupunkifestivaalin lavalle nousee kesän lopulla, 31.7.-1.8.2020, 24 kotimaista tähteä!
ice floating experience in icebreaker sampo 1024x681 - Jäänmurtaja Sampo

Jäänmurtaja Sampo

Risteilyjä järjestetään joululta huhtikuun puoleen väliin. Tätä elämystä on vaikea päihittää!
couple admiring ice sculptures in snowexperience365 1024x683 - Kemin LumiLinna on nyt ympärivuotinen

Kemin LumiLinna on nyt ympärivuotinen

Kemi on tunnettu LumiLinna-kaupunkina. Nyt linnan tarina on muuttanut muotoaan, kun LumiLinna on avoinna läpi vuoden.