Skip to content

Luontoreitit

pallot

Kemin kaupungin liikuntapalvelut ylläpitää kuntoreittejä eri kaupunginosissa. Kuntoreittien pituudet ja vaativuudet vaihtelevat ja osa reiteistä on valaistu. Kuntoreittien varsille on sijoitettu laavuja tauko- ja virkistäytymispaikoiksi.

Juoksu- ja kävelyliikuntaan soveltuvilla kuntoreitillä on kuntokirja-asema, kilometripylväät, infotaulut ja opasteet.

Talvisin kuntoreitit toimivat hiihtolatuina.

Koiran ulkoiluttaminen reiteillä on sallittu vain kesällä koiran ollessa talutushihnassa.

 

Alla olevat kuntoreitit löydät tästä kartasta.

Sauvosaaren kuntoreitti

Sauvosaaren urheilupuiston tuntumassa oleva kuntoreitin pituus on 1 km ja se on valaistu.

Pertajärven kuntoreitti

Takajärveltä lähtee metsäinen reitti, jolla kulkija pääsee heti luonnon rauhaan. Reitti on 17 km ja koko matkalta valaistu. Pertajärvellä on laavu ja Takajärven uimarannan tuntumassa kuntoasema laitteineen.

Jussapäkin kuntoreitti

Reitti on 2,6 km ja se on valaistu.

Kuivanuoro-Mustakarin kuntoreitti

Kuivanuoro-Mustakarin kuntoreitti on 3 km. Reittiä ei ole valaistu.

Hepola-Paavonkarin kuntoreitti

Paavonkarin urheilukentältä alkava kuntoreitti on valaistu ja sen pituus on 3,1 km.

Kuntoreitiltä on yhteys Simon kunnan puolelle Kirnuvaaraan (reitin pituus 6,5 km), reitti on valaistu ja Kirnuvaarassa on myös laavu.

Ajoksen kuntoreitti

Kuntoreitti on valaistu, pituudeltaan 2,6 km.

 

Lisäksi merellinen Kiikelin lähimetsä on ollut jo vuosikymmeniä kemiläisten suosima urbaani virkistysalue, jossa todentuu teollisuuden ja paikallisten asukkaiden rinnakkaiselo kestävällä tavalla. Kiikeli on Metsä Groupin omistama alue, joka sijaitsee Kemijoen suistoalueella rajautuen etelä- ja länsiosastaan Perämereen.

Kiikeli on suosittu retkikohde ympäri vuoden melkein keskellä Kemin kaupunkia. Näköalatornin vieressä voi laavulla katsella rauhassa nuotiotulen leikkejä ja luonnon erilaisia ilmiöitä, kuten kesällä keskiyön aurinkoa ja talvella tähtien tuiketta taivaalla. Onnekas voi jopa ihastella arktisia revontulia syksystä kevääseen.

Tästä pääset tutustumaan Kiikelin ulkoilureitteihin.

 

Kaupungin eteläpuolella Rytikarin kaupunginosassa sijaitsee Tankokarin polku –  Veitsiluodon kalapaikan makeavesialtaan ympäri kulkee 3,5 kilometrin pituinen patikkapolku, jonka varressa on neljä laavua ja laitureita. Veitsiluodon kalapaikka, joka on kuuluisa myös harvinaisten lintujen bongaamisesta: viereinen lintutorni mahdollistaa muutontarkkailun keväällä ja syksyllä.

Suosittelemme

pallot
kolmasnainen ramiranta 19 1024x683 - Satama Open Airissa lavalle nousevat mm. odotetut Kaija Koo ja Lauri Tähkä!

Satama Open Airissa lavalle nousevat mm. odotetut Kaija Koo ja Lauri Tähkä!

Aikuisten musiikkifestari Satama Open Air juhlitaan Kemin Ruutinrannan puistossa 31.7.-1.8.2020. Viime vuonna ennakkoon loppuunmyydyn kaupunkifestivaalin ohjelmisto koostuu suosituimmista kotimaisista artisteista. Lavalle kesän lopulla nousee 24 kotimaista tähteä. Puolet artisteista vahvoja naisartisteja ja puolet karismaattisia miesartisteja. Tähän mennessä julkaistuja artisteja ovat jo monen vuoden ajan Satama…

ice floating experience in icebreaker sampo 1024x681 - Jäänmurtaja Sampo

Jäänmurtaja Sampo

Jäänmurtaja Sampo ehti toimia vuodet 1961-1987 valtion jäänmurtotehtävissä, ennen kuin se päätyi nykyiseen tehtäväänsä matkailualuksena Kemiin Ajoksen satamaan. Sampo valmistui 1960 Wärtsilän telakalla ja alus on tänä päivänä kuin kelluva museo. Historia on säilytetty ja remontit tehty alkuperäistä tunnelmaa kunnioittaen. Aluksella on kuitenkin viihtyisät ravintola-…

couple admiring ice sculptures in snowexperience365 1024x683 - Kemin LumiLinna on nyt ympärivuotinen

Kemin LumiLinna on nyt ympärivuotinen

Kemi on tunnettu LumiLinna-kaupunkina. Joka talvi, vuodesta 1996 lähtien, kaupunkiin on noussut upea linna, joka on rakennettu vain ja ainoastaan lumesta ja jäästä. Lumi ja jää on saatu Perämerestä ja keväällä linna on sulanut takaisin mereen. LumiLinnamme on siis kierrätettävä linna! Nyt linnan tarina on…