Luontoreitit

pallot

Kemin kaupungin liikuntapalvelut ylläpitää kuntoreittejä eri kaupunginosissa. Kuntoreittien pituudet ja vaativuudet vaihtelevat ja osa reiteistä on valaistu. Kuntoreittien varsille on sijoitettu laavuja tauko- ja virkistäytymispaikoiksi.

Juoksu- ja kävelyliikuntaan soveltuvilla kuntoreitillä on kuntokirja-asema, kilometripylväät, infotaulut ja opasteet.

Talvisin kuntoreitit toimivat hiihtolatuina.

Koiran ulkoiluttaminen reiteillä on sallittu vain kesällä koiran ollessa talutushihnassa.

 

Alla olevat kuntoreitit löydät tästä kartasta.

Sauvosaaren kuntoreitti

Sauvosaaren urheilupuiston tuntumassa oleva kuntoreitin pituus on 1 km ja se on valaistu.

Pertajärven kuntoreitti

Takajärveltä lähtee metsäinen reitti, jolla kulkija pääsee heti luonnon rauhaan. Reitti on 17 km ja koko matkalta valaistu. Pertajärvellä on laavu ja Takajärven uimarannan tuntumassa kuntoasema laitteineen.

Jussapäkin kuntoreitti

Reitti on 2,6 km ja se on valaistu.

Kuivanuoro-Mustakarin kuntoreitti

Kuivanuoro-Mustakarin kuntoreitti on 3 km. Reittiä ei ole valaistu.

Hepola-Paavonkarin kuntoreitti

Paavonkarin urheilukentältä alkava kuntoreitti on valaistu ja sen pituus on 3,1 km.

Kuntoreitiltä on yhteys Simon kunnan puolelle Kirnuvaaraan (reitin pituus 6,5 km), reitti on valaistu ja Kirnuvaarassa on myös laavu.

Ajoksen kuntoreitti

Kuntoreitti on valaistu, pituudeltaan 2,6 km.

 

Lisäksi merellinen Kiikelin lähimetsä on ollut jo vuosikymmeniä kemiläisten suosima urbaani virkistysalue, jossa todentuu teollisuuden ja paikallisten asukkaiden rinnakkaiselo kestävällä tavalla. Kiikeli on Metsä Groupin omistama alue, joka sijaitsee Kemijoen suistoalueella rajautuen etelä- ja länsiosastaan Perämereen.

Kiikeli on suosittu retkikohde ympäri vuoden melkein keskellä Kemin kaupunkia. Näköalatornin vieressä voi laavulla katsella rauhassa nuotiotulen leikkejä ja luonnon erilaisia ilmiöitä, kuten kesällä keskiyön aurinkoa ja talvella tähtien tuiketta taivaalla. Onnekas voi jopa ihastella arktisia revontulia syksystä kevääseen.

Tästä pääset tutustumaan Kiikelin ulkoilureitteihin.

 

Kaupungin eteläpuolella Rytikarin kaupunginosassa sijaitsee Tankokarin polku –  Veitsiluodon kalapaikan makeavesialtaan ympäri kulkee 3,5 kilometrin pituinen patikkapolku, jonka varressa on neljä laavua ja laitureita. Veitsiluodon kalapaikka, joka on kuuluisa myös harvinaisten lintujen bongaamisesta: viereinen lintutorni mahdollistaa muutontarkkailun keväällä ja syksyllä.

Lisätietoja reiteistä löytyy tästä.

Suosittelemme

pallot

Majoitu mukavasti Kemissä

Väliaikaisesti suljetut majoituspalvelut toivottavat taas vierailijoita tervetulleiksi. Merellisen Kemin monipuolinen majoitustarjonta takaa makoisat yöunet lomalaisille. Valittavanasi on mökkimajoitusta kivenheiton päässä keskustasta, ylellisiä lasivilloja merenrannalla, persoonallisia huoneita ja huoneistoja putiikkihotellissa tai laadukasta hotellimajoitusta paikkakunnan hotelleissa. Avoinna olevat majoitusvaihtoehdot Persoonallinen Putiikkihotelli 1932 Kemin asemanpuistossa, suuren suosion saavuttaneen…

Tutustu saaristoluontoon Perämeren kansallispuistossa

Lapin läänin ainokaisen merellä sijaitsevan kansallispuiston, Perämeren kansallispuiston, muodostavat Kemin ja Tornion kaupunkien ulkosaaristossa sijaitsevat maankohoamisen muovaamat saaret. Saarten ainutlaatuinen saaristoluonto sekä merellinen tunnelma luovat upeat puitteet merimaiseman ihasteluun, rentoutumiseen ja luonnosta nauttimiseen. Saarten historiaa Kansallispuistoon kuuluvat saaret ovat toimineet kalastus- ja metsästystukikohtina jo 1500-luvulta…

Kemin sisäsatama kutsuu viihtymään!

Ravintoloitsijat ovat kantaneet kalusteet terasseille ja veneet ovat lipuneet laitureihin. Kemiläisten olohuoneeksikin nimitetty sisäsatama on pukeutunut kukoistavaan kesäasuunsa. Jäätelökioskikin on ilmestynyt katukuvaan. Museoiden ja näyttelyiden vitriinit on pyyhitty pölyistä ja minigolf mailat kaivettu varastosta. Sisäsataman ravintolat ja palvelut Sataman Krouwi Sataman Krouwin kesämenu koostuu monenlaisista…