Skip to content

Luontoreitit

pallot

Kemin kaupungin liikuntapalvelut ylläpitää kuntoreittejä eri kaupunginosissa. Kuntoreittien pituudet ja vaativuudet vaihtelevat ja osa reiteistä on valaistu. Kuntoreittien varsille on sijoitettu laavuja tauko- ja virkistäytymispaikoiksi.

Juoksu- ja kävelyliikuntaan soveltuvilla kuntoreitillä on kuntokirja-asema, kilometripylväät, infotaulut ja opasteet.

Talvisin kuntoreitit toimivat hiihtolatuina.

Koiran ulkoiluttaminen reiteillä on sallittu vain kesällä koiran ollessa talutushihnassa.

 

Alla olevat kuntoreitit löydät tästä kartasta.

Sauvosaaren kuntoreitti

Sauvosaaren urheilupuiston tuntumassa oleva kuntoreitin pituus on 1 km ja se on valaistu.

Pertajärven kuntoreitti

Takajärveltä lähtee metsäinen reitti, jolla kulkija pääsee heti luonnon rauhaan. Reitti on 17 km ja koko matkalta valaistu. Pertajärvellä on laavu ja Takajärven uimarannan tuntumassa kuntoasema laitteineen.

Jussapäkin kuntoreitti

Reitti on 2,6 km ja se on valaistu.

Kuivanuoro-Mustakarin kuntoreitti

Kuivanuoro-Mustakarin kuntoreitti on 3 km. Reittiä ei ole valaistu.

Hepola-Paavonkarin kuntoreitti

Paavonkarin urheilukentältä alkava kuntoreitti on valaistu ja sen pituus on 3,1 km.

Kuntoreitiltä on yhteys Simon kunnan puolelle Kirnuvaaraan (reitin pituus 6,5 km), reitti on valaistu ja Kirnuvaarassa on myös laavu.

Ajoksen kuntoreitti

Kuntoreitti on valaistu, pituudeltaan 2,6 km.

 

Lisäksi merellinen Kiikelin lähimetsä on ollut jo vuosikymmeniä kemiläisten suosima urbaani virkistysalue, jossa todentuu teollisuuden ja paikallisten asukkaiden rinnakkaiselo kestävällä tavalla. Kiikeli on Metsä Groupin omistama alue, joka sijaitsee Kemijoen suistoalueella rajautuen etelä- ja länsiosastaan Perämereen.

Kiikeli on suosittu retkikohde ympäri vuoden melkein keskellä Kemin kaupunkia. Näköalatornin vieressä voi laavulla katsella rauhassa nuotiotulen leikkejä ja luonnon erilaisia ilmiöitä, kuten kesällä keskiyön aurinkoa ja talvella tähtien tuiketta taivaalla. Onnekas voi jopa ihastella arktisia revontulia syksystä kevääseen.

Tästä pääset tutustumaan Kiikelin ulkoilureitteihin.

 

Kaupungin eteläpuolella Rytikarin kaupunginosassa sijaitsee Tankokarin polku –  Veitsiluodon kalapaikan makeavesialtaan ympäri kulkee 3,5 kilometrin pituinen patikkapolku, jonka varressa on neljä laavua ja laitureita. Veitsiluodon kalapaikka, joka on kuuluisa myös harvinaisten lintujen bongaamisesta: viereinen lintutorni mahdollistaa muutontarkkailun keväällä ja syksyllä.

Lisätietoja reiteistä löytyy tästä.

Suosittelemme

pallot
laavu 1024x768 - Liikutaan luonnossa lähiseudulla

Liikutaan luonnossa lähiseudulla

Kauniit kevätpäivät ja meneillään oleva erikoinen tilanne ovat saaneet katseet kääntymään helposti saavutettaviin, mukaviin retkeilypaikkoihin ihan lähietäisyydellä. Kävelymatkan päässä, meren jäällä liikkuen voi helposti vierailla useammallakin laavulla. Noin 5 kilometrin päässä Täikön ja Selkäsaaren välistä löytyy Kajavakarin saari, jossa kota odottaa kulkijaa. Laitakarin saaren kaksi…

nature 3134770 1920 1024x682 - Varmistathan palveluiden avoinnaolon  – tiedote koronavirukseen liittyen

Varmistathan palveluiden avoinnaolon – tiedote koronavirukseen liittyen

visistkemi.fi seuraa koronavirusepidemian vaikutuksia palveluihin ja matkailuun aktiivisesti. Seuraavat visitkemi.fi sivuston palveluista on koronaviruksen leviämisen estämiseen liittyen rajaamistoimien myötä suljettu: • Kulttuurikeskus kaikkine toimintoineen (museot ja kirjasto) • Uimahalli • Kemi-kammari • Lastenkulttuurikeskus • Nuorisotilat • koulujen liikuntasalien ja liikuntapaikkojen harrastuskäyttö • Kemin kaupungin järjestämät…

visitkemi op 1024x576 - #kauniskemi-valokuvakilpailu

#kauniskemi-valokuvakilpailu

Nyt etsitään kaunista Kemiä Mikä on sinusta kauneinta Kemissä? Olipa se sitten kirkko, rantabulevardi, Kiikelin lähimetsä, hylätty tehdashalli tai vaikka ohitustie jaa kuva kohteesta Instagramissa hashtagilla #kauniskemi. Visitkemi.fi valitsee kuvista viisi (5) jatkoon, joista yleisö pääsee äänestämään parhaan. Kuvakisa on käynnissä 9.3.-16.4.2020. Vuodenajalla ei ole…