Luontoreitit

pallot

Kemin kaupungin liikuntapalvelut ylläpitää kuntoreittejä eri kaupunginosissa. Kuntoreittien pituudet ja vaativuudet vaihtelevat ja osa reiteistä on valaistu. Kuntoreittien varsille on sijoitettu laavuja tauko- ja virkistäytymispaikoiksi.

Juoksu- ja kävelyliikuntaan soveltuvilla kuntoreitillä on kuntokirja-asema, kilometripylväät, infotaulut ja opasteet.

Talvisin kuntoreitit toimivat hiihtolatuina.

Koiran ulkoiluttaminen reiteillä on sallittu vain kesällä koiran ollessa talutushihnassa.

 

Alla olevat kuntoreitit löydät tästä kartasta.

Sauvosaaren kuntoreitti

Sauvosaaren urheilupuiston tuntumassa oleva kuntoreitin pituus on 1 km ja se on valaistu.

Pertajärven kuntoreitti

Takajärveltä lähtee metsäinen reitti, jolla kulkija pääsee heti luonnon rauhaan. Reitti on 17 km ja koko matkalta valaistu. Pertajärvellä on laavu ja Takajärven uimarannan tuntumassa kuntoasema laitteineen.

Jussapäkin kuntoreitti

Reitti on 2,6 km ja se on valaistu.

Kuivanuoro-Mustakarin kuntoreitti

Kuivanuoro-Mustakarin kuntoreitti on 3 km. Reittiä ei ole valaistu.

Hepola-Paavonkarin kuntoreitti

Paavonkarin urheilukentältä alkava kuntoreitti on valaistu ja sen pituus on 3,1 km.

Kuntoreitiltä on yhteys Simon kunnan puolelle Kirnuvaaraan (reitin pituus 6,5 km), reitti on valaistu ja Kirnuvaarassa on myös laavu.

Ajoksen kuntoreitti

Kuntoreitti on valaistu, pituudeltaan 2,6 km.

 

Lisäksi merellinen Kiikelin lähimetsä on ollut jo vuosikymmeniä kemiläisten suosima urbaani virkistysalue, jossa todentuu teollisuuden ja paikallisten asukkaiden rinnakkaiselo kestävällä tavalla. Kiikeli on Metsä Groupin omistama alue, joka sijaitsee Kemijoen suistoalueella rajautuen etelä- ja länsiosastaan Perämereen.

Kiikeli on suosittu retkikohde ympäri vuoden melkein keskellä Kemin kaupunkia. Näköalatornin vieressä voi laavulla katsella rauhassa nuotiotulen leikkejä ja luonnon erilaisia ilmiöitä, kuten kesällä keskiyön aurinkoa ja talvella tähtien tuiketta taivaalla. Onnekas voi jopa ihastella arktisia revontulia syksystä kevääseen.

Tästä pääset tutustumaan Kiikelin ulkoilureitteihin.

 

Kaupungin eteläpuolella Rytikarin kaupunginosassa sijaitsee Tankokarin polku –  Veitsiluodon kalapaikan makeavesialtaan ympäri kulkee 3,5 kilometrin pituinen patikkapolku, jonka varressa on neljä laavua ja laitureita. Veitsiluodon kalapaikka, joka on kuuluisa myös harvinaisten lintujen bongaamisesta: viereinen lintutorni mahdollistaa muutontarkkailun keväällä ja syksyllä.

Lisätietoja reiteistä löytyy tästä.

Suosittelemme

pallot

Syksy on täällä

Kesä on kääntynyt syksyyn. Luonto pukeutuu syysasuun, mikä ilahduttaa ja virkistää raikkaan merituulen kanssa ulkoilijaa. Kokosimme lähialueen retkeily- ja ulkoilureitit sekä luontopolut alle. Heitä reppu selkään, nappaa mukaan kiikarit ja termospullo tai mitä ikinä sinun retkivarustukseesi kuuluukaan, valitse reiteistä mieleinen ja astu raittiseen ilmaan nauttimaan…

Kemin kaupunginteatterin syksy 2020 starttaa Jäniksen vuosi -näytelmällä

Kemin kaupunginteatterin syksy 2020 aloitetaan Kemin Pirtillä esitettävällä Jäniksen vuosi -näytelmällä. Arto Paasilinnan tekstiin pohjautuva komedia käpälämäestä jatkaa siitä mihin keväällä jäätiin. ”Vatanen on mies, jota kaikki sanovat vain Vataseksi. Jopa Vatasen vaimo sanoo Vatasta Vataseksi. Vaimon mielestä Vatanen on ollut jo pitkään masentavaa seuraa….

Kemi parantaa yrityspalveluitaan

Kemiläisille yrittäjille suunnattu Business Kemi neuvontasivu (www.businesskemi.fi) julkaistaan lähestyvän Yrittäjäpäivän kunniaksi perjantaina 4.9. Sivusto on osa yrityspalveluiden uudistusta, josta vastaa Kemin Digipolis Oy ja Kemin kaupungin elinkeinopalvelut. Nyt avattavalle sivustolle on koottu yritysneuvonnan yleisimmät palvelut. Tällaisia ovat esim. alkaville yrittäjille neuvonta perustamis- ja rahoituskysymyksissä, yritystoiminnan…