Laitakari

pallot

Rehevä luonto ja tuulahdus historiaa, kivenheiton päässä Kemistä. Vertaansa vailla oleva elämys.

Laitakarin saari sijaitsee n. 20 min matkan päästä Kemin sisäsatamasta. Huvivenelaiturit löytyy Rauhanlahdesta ja yksi laituri saaren itäpuolen keskikohdalta.

Laitakari on lumoava yhdistelmä koskematonta luontoa, puistomaisia alueita ja monipuolisia kulttuurijäännöksiä. Saaressa voit nauttia harvinaisesta ympäristöstä ja hiljaisuudesta, tutkia menneisyyden jälkiä tai vaikka tulistella kahdella laavulla. Laitakarin sahasaari sai ensimmäiset asukkaansa vuonna 1860. Saha saatiin käyntiin kesällä vuonna 1862. Kemijoki kuljetti tukkeja Laitakarin sahalle aina vuoteen 1939, jolloin sahaustoiminta saarella lopetettiin. Laitakari oli myös monien kotisaari, lisää saaren historiaa ja tarinoita saaren elämästä löydät kotisivuilta.

Laitakariin pääsee siis omalla veneellä tai risteilyllä Kemin sisäsatamasta. Perinteikäs vesibussi Leila risteilee Kemin sisäsatamasta; Leilan aikataulut löydät Meriken kotisivuilta. Saareen liikennöi myös Jähti; tilausristeilyjen tiedustelut ja varaukset: +358 400 696124 tai info@katariinalaiva.fi.