Tekemistä Kemissä

pallot

Paljon tekemistä Kemissä!

Lenkkeilyreittejä löytyy sekä jalan että pyörällä kuljettavaksi. Pyöräile kaupungin reunamia pitkin ja ihmettele jäiden lähtöä. Kemissä pystyt kulkemaan useita kilometrejä pitkin merenrantaa. Mansikkanokan päästä löytyy uusi tulistelupaikka, johon on mukava pysähtyä eväiden syöntiin. Laavuja ja luontopolkuja on tarjolla hyvin ympäri Kemiä.

Kemin kaupunkipyörät ovat jo vuokrattavissa Cafe Hertassa kahvilan aukioloaikoina ma-pe 8-18, la-su 10-16. Villariparkit löydät kesällä seuraavista paikoista:

-Cafe Hertta, Rautatiekatu 1

-Sataman Valakia, Rantabulevardi 27

-Lumilinna, Mansikkanokka

Pyörän hinta 2€ / 2h tai 5€ / vuorokausi. Pyöriä ei voi varata ennakkoon. Vuokraajan on esitettävä kuvallinen henkilökortti.

Ravintolat

Kaupungissa on runsas ravintolatarjonta, ja kesään lähestyessä talviteloillakin olleet vihdoin avaavat ovensa. Esimerkiksi kesäravintola Sataman Valakia Sisäsatamassa on jo avoinna! Lisäksi tarjolla on uusia makuja maailmalta. Lounasravintola Ristorante Da Roberto tarjoilee italialaista lounasta ma-pe 10.30-15.30.

Kulttuuritarjonta

Pitkään kaupungin Sisäsatamassa toiminut Jalokivigalleria on suljettu, ja toistaiseksi pois toiminnasta. Sen sijaan samassa tilassa toiminut Sarjakuvakeskus on muuttanut Kemin kulttuurikeskukseen ja on avoinna ma-pe 10-17 ja la 10-15. Näyttelyyn on vapaa sisäänpääsy. Kulttuurikeskuksesta löydät myös Kemin historiallisen museon sekä taidemuseon. Museoihin on vapaa sisäänpääsy, ja ne ovat avoinna ma-pe 10-17 ja la 10-15.

Ympärivuotinen Lumilinna SnowExperience365

Vaikka lunta ei ulkona olis, voit silti päästä ihailemaan upeita jääveistoksia ympärivuotiseen Lumilinnaan. Elämystila on avoinna ma-la 10.00-17.00.