City of Snowman

pallot

City of Snowman

Kemi erbjuder en snögubbe ett hem

Snowman, snögubbe, schneeman, snegovik, lumiukko, är kanske den mest kända och älskade snöfiguren i världen. Han har filmatiserats, han gör äventyr i serier, sånger, reklamfilmer, vykort, några inlägg och varje vinter på gårdarna i vanliga hem och stadsparker runt om i världen. Där det finns snö finns det ofta en snögubbe också.

Det finns magi i snögubben. Den födds, växer och tar form under skapelseprocessen. Snögubben är handgjord, snögubben är en återvinningsbar egologisk produkt. Den fascinerar både små barn och vuxna, och alla kan göra en snögubbe. Snögubben sitter, den står, den ljuger, ibland blir den till och med galen, men nästan alltid ler den och delar glädjen. Det finns många former av en snögubbe och alla är lika rätt.

En snögubbe finns överallt, men har du undrat var snögubbens hem är? Det kan vi inte svara på, och ingen frågade vi, men en snögubbe kan väl inte vara hemlös? Vi försökte ta reda på var snögubben bodde, men vi hittade inget svar på frågan. Jultomten bor i Rovaniemi, det är nog klart, men snögubben har blivit hemlös. Så något måste göras åt det, vi bestämde oss för att erbjuda snögubben ett hem och en hemstad.

Snögubbe, välkommen till Kemi, snöns och isens stad.

Egentligen, vad skulle vara ett mer naturligt hem för en snögubbe än Kemi? Vi har snö och is, vi har Sampo och året runt Snöslottet som hem för Snögubbe, där är det bra för Snögubbe att vara tillsammans med sina snöbollskusiner Arttu och Terttu. På snöslottet året runt kan han tillbringa somrarna säker från för mycket sol och värme, i väntan på att vintern ska komma och vädret svalna, så att han återigen kan ge glädje och äventyr utomhus med barn och barnvänliga. Från Snöslottet kans en snögubbe även poppa ute på sommaren och snabbt lära känna sommaren i Kemi.

Snögubben är sugen på att utforska staden och Snögubbe kan komma att ses på många olika platser i Kemi.