City of Snowman

pallot

City of Snowman

Kemi tarjoaa lumiukolle kodin

Snowman, snögubbe, schneeman, snegovik, lumiukko, on ehkä maailman tunnetuin ja rakastetuin lumihahmo. Hänestä on tehty elokuvia, hän seikkailee sarjakuvissa, lauluissa, mainoksissa, postikorteissa, somepostauksissa ja joka talvi ihan tavallisten kotien pihoilla ja kaupunkien puistoissa ympäri maailman. Siellä missä on lunta, siellä usein on myös lumiukko.

Lumiukossa on taikaa. Se syntyy, kasvaa ja saa muotonsa iloisen luomisprosessin aikana. Lumiukko on käsityötä, lumiukko on kierrätettävä luomutuote. Se kiehtoo niin pientä lasta kuin aikuistakin, lumiukon osaa tehdä niin kemiläinen kuin korfulainenkin. Lumiukko istuu, se seisoo se makaa, joskus jopa hulluttelee, mutta lähes aina se hymyilee ja iloa jakaa. Lumiukolla on monta muotoa ja kaikki niistä on yhtä oikeita, lumiukosta on moneksi ja monelle.

Lumiukko on kaikkialla, mutta oletko miettinyt missä on lumiukon koti? Emme mekään osaa tuohon vastata, eikä kukaan keneltä asiaa kysyimme, mutta eihän lumiukko voi koditon olla, eihän? Koetimme selvittää lumiukon asuinpaikkaa, mutta emme onnistuneet löytämään kysymykseen vastausta. Joulupukki asuu Rovaniemellä, se liene selvä, mutta lumiukko on jäänyt kotia vaille. Asialle täytyy siis tehdä jotain – me päätimme tarjota lumiukolle kodin ja kotikaupungin.

Lumiukko, tervetuloa Kemiin, lumen ja jään kaupunkiin.

Itseasiassa, mikäpä olisi luonnollisempi kotipaikka lumiukolle kuin Kemi? Meillä on lunta ja jäätä, meillä on Sampo ja ympärivuotinen LumiLinna lumiukolle kodiksi, siellä Lumiukon on hyvä olla yhdessä lumipalloserkkujensa Artun ja Tertun kanssa. Ympärivuotisessa Lumilinnassa hän voi viettää kesät turvassa liialta auringolta ja lämmöltä odotellen talven tuloa ja ilmojen kylmenemistä, jotta voi taas tuoda iloa ja seikkailla ulkona yhdessä lasten ja lastenmielisten kanssa. LumiLinnasta lumiukko voi piipahtaa ulkona myös kesällä ja tutustua pikaisesti kesäiseen Kemiin, vaikka hienoon sisäsatamaan.

Lumiukko aikoo innokkaasti tutustua kaupunkiin ja lumiukon saattaa nähdä monessa eri paikassa Kemissä.