Varför välja Kemi?

pallot

Varför välja Kemi som din bostad?

“Easy Living in Kemi.”  

Att kristallisera att bo i Kemi väl, att leva är verkligen enkelt.

Allt är nära

I Kemi rullar vardagen lätt när allt är nära. Dagid, jobb, hobbyer och livsmedelsbutiker är antingen en cykeltur eller åtminstone en kort bilresa bort. På så sätt läggs ingen extra tid ner i vardagen för att förflytta sig mellan platser. Ur elevens synvinkel underlättar även korta avstånd, då Kemi klarar sig bra utan bil.

Prisvärda bostäder

Det är fördelaktigt att bo i Kemi. Med samma pengar som du får i en storstadstvilling kan du få en rymlig lägenhet för hela familjen.

 

Geografiskt läge

Kemi är geografiskt idealiskt beläget, längs en större väg. Kemi har en flygplats, en tågstation och en busstation. Till exempel tar ett flyg från Kemi till Helsingfors bara cirka 1h 30min. Goda kommunikationer gör det lättare för eleven att besöka hemorten. Tågstationen ligger mitt i stadens centrum.

Nära till naturen

Kemi är en stad, men det finns också natur alldeles i närheten. Direkt från stadskärnan kan du ta dig till naturen och koppla av vid havet. Det finns många underbara naturområden i närheten.

Mycket att göra

Kemi har 4 helt klart olika årstider. Olika årstider möjliggör olika hobbyer och aktiviteter under hela året. Närheten till naturen möjliggör också en hel del aktiviteter.

 

Tjänster

Trots sin ringa storlek har Kemi omfattande stadstjänster.

 

Hobbyer

Kemi har många hobbyer för både barn och vuxna. Kemi med omnejd erbjuder ett brett utbud av fritidsintressen och kulturtjänster.

Sjukvård

Kemi har omfattande hälsovårdtjänster, som lätt och relativt snabbt kan nås.

Utbildning och förskoleundervisning

Kemi har goda möjligheter till förskoleutbildning och skolplikt. Skol- och daghemsplatser behöver inte slåss och ligger nära hemmet.

Säkerhet

Kemi är en relativt liten stad och det är tryggt att bo här.

Ansvar

Genom beslut av kommunfullmäktige i december 2017 har Kemi förbundit sig till FN:s mål för hållbar utveckling, Agenda 2030.

Dessutom har staden gjort ett nationellt socialt åtagande 2018: Engagemang för 2050 Kemi stad lovade att minska användningen av plast och öka återvinningen.

Den gröna och hållbara verksamhetsmodellen Kemi ingår också i stadens strategi. Åtaganderna och strategin har omsatts i praktiken, drivna av Den gröna och hållbara projekt.