Skip to content

Kalastusluvat

pallot

Valtion yleisvesialueella kylänrajojen ulkopuolella kalastusluvaksi riittää kalastonhoitomaksu. Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–64-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä tai ravustaa. Kalastonhoitomaksu oikeuttaa yhdellä vieheellä kalastamiseen lähes koko maassa, toisinaan kalastaja tarvitsee lisäksi vesialueen omistajan luvan. Kalastonhoitomaksuilla hoidetaan kalavesiä ja kalakantoja sekä valvotaan kalastusta ja neuvotaan kalastajia.

Kemin kaupungin edustalla on 1994 perustettu vapaa virkistyskalastusalue sekä kaupunkilaisten että matkailijoiden käyttöön.  Alueelle vaaditaan ainoastaan valtion kalastonhoitomaksu. Alle 18- vuotias tai 65 -vuotta täyttänyt kalastaja ei ole velvollinen suorittamaan kalastonhoitomaksua.

Perämeren kalastusalueen viehelupa-alue kattaa yksityiset vesialueet Torniosta Simoon saakka. Lupa oikeuttaa viehekalastukseen ilman vaparajoitusta. Mikäli kalastaminen tapahtuu ainoastaan yhdellä vavalla, riittää alueille ainoastaan kalastonhoitomaksun suorittaminen.

Perämeren pyydyslupa-alueeseen kuuluu pieniä Metsähallituksen hallinnassa olevia vesialueita merialueella Kemin – Kokkolan välillä. Tarkemmat tiedot vesialueista löytyy vesialueluettelosta.

Rannikon merialueen yksityiset vedet Torniosta Simoon ovat osakaskuntien vesialueita ja tarvitset osakaskunnan kalastusluvan, jos uistelet yhtä useammalla vavalla per henkilö.

 

Veitsiluodon Kalapaikalle on aina ostettava lupa:

  • Luvan voi ostaa mobiililupana Kalakortti.com palvelun kautta. Luvan hinta 15 €/ kalenteri vrk tai 12 €/ 8 h kalenteri vrk aikana. Lisäksi myyjä perii 2 €:n toimitusmaksun. Verkkomaksulla lupa ostajallaan alle 5 minuutin ja kauppa on auki joka päivä 24 h.
  • Lisäksi kalastuslupia myydään NESTE Lapintuulessa (Veitsiluodontie 19). Huoltoasema on avoinna ympäri vuorokauden.
  • Lapintuulesta voit vuokrata myös veneen kalastuspaikalle.

Myös Isohaaraan Kemijoelle on ostettava lupa aina:

  • Kemijokisuun kalastuskeskus (Virtatie 59, Kemi) myy kalastusluvat Isohaaraan. Luvan hinta 17 €/vrk.
  • Lisäksi palveluina kalastusvälineiden ja veneiden vuokrausta.

Suosittelemme

pallot
laavu 1024x768 - Liikutaan luonnossa lähiseudulla

Liikutaan luonnossa lähiseudulla

Kauniit kevätpäivät ja meneillään oleva erikoinen tilanne ovat saaneet katseet kääntymään helposti saavutettaviin, mukaviin retkeilypaikkoihin ihan lähietäisyydellä. Kävelymatkan päässä, meren jäällä liikkuen voi helposti vierailla useammallakin laavulla. Noin 5 kilometrin päässä Täikön ja Selkäsaaren välistä löytyy Kajavakarin saari, jossa kota odottaa kulkijaa. Laitakarin saaren kaksi…

nature 3134770 1920 1024x682 - Varmistathan palveluiden avoinnaolon  – tiedote koronavirukseen liittyen

Varmistathan palveluiden avoinnaolon – tiedote koronavirukseen liittyen

visistkemi.fi seuraa koronavirusepidemian vaikutuksia palveluihin ja matkailuun aktiivisesti. Seuraavat visitkemi.fi sivuston palveluista on koronaviruksen leviämisen estämiseen liittyen rajaamistoimien myötä suljettu: • Kulttuurikeskus kaikkine toimintoineen (museot ja kirjasto) • Uimahalli • Kemi-kammari • Lastenkulttuurikeskus • Nuorisotilat • koulujen liikuntasalien ja liikuntapaikkojen harrastuskäyttö • Kemin kaupungin järjestämät…

visitkemi op 1024x576 - #kauniskemi-valokuvakilpailu

#kauniskemi-valokuvakilpailu

Nyt etsitään kaunista Kemiä Mikä on sinusta kauneinta Kemissä? Olipa se sitten kirkko, rantabulevardi, Kiikelin lähimetsä, hylätty tehdashalli tai vaikka ohitustie jaa kuva kohteesta Instagramissa hashtagilla #kauniskemi. Visitkemi.fi valitsee kuvista viisi (5) jatkoon, joista yleisö pääsee äänestämään parhaan. Kuvakisa on käynnissä 9.3.-16.4.2020. Vuodenajalla ei ole…