Kalastusluvat

pallot

Valtion yleisvesialueella kylänrajojen ulkopuolella kalastusluvaksi riittää kalastonhoitomaksu. Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–64-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä tai ravustaa. Kalastonhoitomaksu oikeuttaa yhdellä vieheellä kalastamiseen lähes koko maassa, toisinaan kalastaja tarvitsee lisäksi vesialueen omistajan luvan. Kalastonhoitomaksuilla hoidetaan kalavesiä ja kalakantoja sekä valvotaan kalastusta ja neuvotaan kalastajia.

Kemin kaupungin edustalla on 1994 perustettu vapaa virkistyskalastusalue sekä kaupunkilaisten että matkailijoiden käyttöön.  Alueelle vaaditaan ainoastaan valtion kalastonhoitomaksu. Alle 18- vuotias tai 65 -vuotta täyttänyt kalastaja ei ole velvollinen suorittamaan kalastonhoitomaksua.

Perämeren kalastusalueen viehelupa-alue kattaa yksityiset vesialueet Torniosta Simoon saakka. Lupa oikeuttaa viehekalastukseen ilman vaparajoitusta. Mikäli kalastaminen tapahtuu ainoastaan yhdellä vavalla, riittää alueille ainoastaan kalastonhoitomaksun suorittaminen. Lisätietoja virkistyskalastusalueesta ja vieheluvasta löytyy Kemin kaupungin sivuilta.

Perämeren pyydyslupa-alueeseen kuuluu pieniä Metsähallituksen hallinnassa olevia vesialueita merialueella Kemin – Kokkolan välillä. Tarkemmat tiedot vesialueista löytyy vesialueluettelosta.

Rannikon merialueen yksityiset vedet Torniosta Simoon ovat osakaskuntien vesialueita ja tarvitset osakaskunnan kalastusluvan, jos uistelet yhtä useammalla vavalla per henkilö.

 

Veitsiluodon Kalapaikalle on aina ostettava lupa:

  • Luvan voi ostaa mobiililupana Kalakortti.com palvelun kautta. Luvan hinta 15 €/ kalenteri vrk tai 12 €/ 8 h kalenteri vrk aikana. Lisäksi myyjä perii 2 €:n toimitusmaksun. Verkkomaksulla lupa ostajallaan alle 5 minuutin ja kauppa on auki joka päivä 24 h.
  • Lisäksi kalastuslupia myydään NESTE Lapintuulessa (Veitsiluodontie 19). Huoltoasema on avoinna ympäri vuorokauden.
  • Lapintuulesta voit vuokrata myös veneen kalastuspaikalle.

Myös Isohaaraan Kemijoelle on ostettava lupa aina:

  • Kemijokisuun kalastuskeskus (Virtatie 59, Kemi) myy kalastusluvat Isohaaraan. Luvan hinta 17 €/vrk.
  • Lisäksi palveluina kalastusvälineiden ja veneiden vuokrausta.

Suosittelemme

pallot

Syksy on täällä

Kesä on kääntynyt syksyyn. Luonto pukeutuu syysasuun, mikä ilahduttaa ja virkistää raikkaan merituulen kanssa ulkoilijaa. Kokosimme lähialueen retkeily- ja ulkoilureitit sekä luontopolut alle. Heitä reppu selkään, nappaa mukaan kiikarit ja termospullo tai mitä ikinä sinun retkivarustukseesi kuuluukaan, valitse reiteistä mieleinen ja astu raittiseen ilmaan nauttimaan…

Kemin kaupunginteatterin syksy 2020 starttaa Jäniksen vuosi -näytelmällä

Kemin kaupunginteatterin syksy 2020 aloitetaan Kemin Pirtillä esitettävällä Jäniksen vuosi -näytelmällä. Arto Paasilinnan tekstiin pohjautuva komedia käpälämäestä jatkaa siitä mihin keväällä jäätiin. ”Vatanen on mies, jota kaikki sanovat vain Vataseksi. Jopa Vatasen vaimo sanoo Vatasta Vataseksi. Vaimon mielestä Vatanen on ollut jo pitkään masentavaa seuraa….

Kemi parantaa yrityspalveluitaan

Kemiläisille yrittäjille suunnattu Business Kemi neuvontasivu (www.businesskemi.fi) julkaistaan lähestyvän Yrittäjäpäivän kunniaksi perjantaina 4.9. Sivusto on osa yrityspalveluiden uudistusta, josta vastaa Kemin Digipolis Oy ja Kemin kaupungin elinkeinopalvelut. Nyt avattavalle sivustolle on koottu yritysneuvonnan yleisimmät palvelut. Tällaisia ovat esim. alkaville yrittäjille neuvonta perustamis- ja rahoituskysymyksissä, yritystoiminnan…