Skip to content

Kalastusluvat

pallot

Valtion yleisvesialueella kylänrajojen ulkopuolella kalastusluvaksi riittää kalastonhoitomaksu. Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–64-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä tai ravustaa. Kalastonhoitomaksu oikeuttaa yhdellä vieheellä kalastamiseen lähes koko maassa, toisinaan kalastaja tarvitsee lisäksi vesialueen omistajan luvan. Kalastonhoitomaksuilla hoidetaan kalavesiä ja kalakantoja sekä valvotaan kalastusta ja neuvotaan kalastajia.

Kemin kaupungin edustalla on 1994 perustettu vapaa virkistyskalastusalue sekä kaupunkilaisten että matkailijoiden käyttöön.  Alueelle vaaditaan ainoastaan valtion kalastonhoitomaksu. Alle 18- vuotias tai 65 -vuotta täyttänyt kalastaja ei ole velvollinen suorittamaan kalastonhoitomaksua.

Perämeren kalastusalueen viehelupa-alue kattaa yksityiset vesialueet Torniosta Simoon saakka. Lupa oikeuttaa viehekalastukseen ilman vaparajoitusta. Mikäli kalastaminen tapahtuu ainoastaan yhdellä vavalla, riittää alueille ainoastaan kalastonhoitomaksun suorittaminen.

Perämeren pyydyslupa-alueeseen kuuluu pieniä Metsähallituksen hallinnassa olevia vesialueita merialueella Kemin – Kokkolan välillä. Tarkemmat tiedot vesialueista löytyy vesialueluettelosta.

Rannikon merialueen yksityiset vedet Torniosta Simoon ovat osakaskuntien vesialueita ja tarvitset osakaskunnan kalastusluvan, jos uistelet yhtä useammalla vavalla per henkilö.

 

Veitsiluodon Kalapaikalle on aina ostettava lupa:

  • Luvan voi ostaa mobiililupana Kalakortti.com palvelun kautta. Luvan hinta 15 €/ kalenteri vrk tai 12 €/ 8 h kalenteri vrk aikana. Lisäksi myyjä perii 2 €:n toimitusmaksun. Verkkomaksulla lupa ostajallaan alle 5 minuutin ja kauppa on auki joka päivä 24 h.
  • Lisäksi kalastuslupia myydään NESTE Lapintuulessa (Veitsiluodontie 19). Huoltoasema on avoinna ympäri vuorokauden.
  • Lapintuulesta voit vuokrata myös veneen kalastuspaikalle.

Myös Isohaaraan Kemijoelle on ostettava lupa aina:

  • Kemijokisuun kalastuskeskus (Virtatie 59, Kemi) myy kalastusluvat Isohaaraan. Luvan hinta 17 €/vrk.
  • Lisäksi palveluina kalastusvälineiden ja veneiden vuokrausta.

Kuvahaun tulos: vapaa virkistyskalastusalue kemi

Suosittelemme

pallot
kolmasnainen ramiranta 19 1024x683 - Satama Open Airissa lavalle nousevat mm. odotetut Kaija Koo ja Lauri Tähkä!

Satama Open Airissa lavalle nousevat mm. odotetut Kaija Koo ja Lauri Tähkä!

Aikuisten musiikkifestari Satama Open Air juhlitaan Kemin Ruutinrannan puistossa 31.7.-1.8.2020. Viime vuonna ennakkoon loppuunmyydyn kaupunkifestivaalin ohjelmisto koostuu suosituimmista kotimaisista artisteista. Lavalle kesän lopulla nousee 24 kotimaista tähteä. Puolet artisteista vahvoja naisartisteja ja puolet karismaattisia miesartisteja. Tähän mennessä julkaistuja artisteja ovat jo monen vuoden ajan Satama…

ice floating experience in icebreaker sampo 1024x681 - Jäänmurtaja Sampo

Jäänmurtaja Sampo

Jäänmurtaja Sampo ehti toimia vuodet 1961-1987 valtion jäänmurtotehtävissä, ennen kuin se päätyi nykyiseen tehtäväänsä matkailualuksena Kemiin Ajoksen satamaan. Sampo valmistui 1960 Wärtsilän telakalla ja alus on tänä päivänä kuin kelluva museo. Historia on säilytetty ja remontit tehty alkuperäistä tunnelmaa kunnioittaen. Aluksella on kuitenkin viihtyisät ravintola-…

couple admiring ice sculptures in snowexperience365 1024x683 - Kemin LumiLinna on nyt ympärivuotinen

Kemin LumiLinna on nyt ympärivuotinen

Kemi on tunnettu LumiLinna-kaupunkina. Joka talvi, vuodesta 1996 lähtien, kaupunkiin on noussut upea linna, joka on rakennettu vain ja ainoastaan lumesta ja jäästä. Lumi ja jää on saatu Perämerestä ja keväällä linna on sulanut takaisin mereen. LumiLinnamme on siis kierrätettävä linna! Nyt linnan tarina on…