Miksi asua Kemissä?

pallot

Miksi valita Kemi asuinpaikaksi?

”Easy Living in Kemi.”  

Kiteyttää hyvin Kemissä asumisen, asuminen todella on helppoa ja vaivatonta.

Kaikki on lähellä

Kemissä arki rullaa helposti, kun kaikki on lähellä. Päiväkodit, työpaikat, harrastukset ja ruokakaupat ovat joko pyöräilymatkan tai ainakin hyvin lyhyen ajomatkan päässä. Tällöin arjessa ei kulu ylimääräistä aikaa paikkojen välillä siirtymisiin. Myös opiskelijan näkökulmasta lyhyet välimatkat helpottavat, sillä Kemissä pärjää hyvin ilman autoa.  

Edullista asumista

Kemissä on edullista asua. Samalla summalla, millä saa isoissa kaupungeissa pienen kaksion, saa Kemistä jo koko perheelle hyvän ja tilavan asunnon.

Maantieteellinen sijainti

Kemi sijaitsee maantieteellisesti ihanteellisella paikalla, ison tien varrella. Kemissä on lentokenttä, rautatieasema ja linja-autoasema. Esimerkiksi lento Kemistä Helsinkiin kestää vain noin 1h 30min. Opiskelijalle hyvät kulkuyhteydet helpottavat vierailua kotipaikkakunnalla. Rautatieasema sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. 

Luonto lähellä

Kemi on kaupunki, mutta siellä on myös luonto hyvin lähellä. Aivan kaupungin keskustasta pääsee luontoon ja meren äärelle rauhoittumaan. Lähistöltä löytyy paljon upeita luontokohteita. 

Runsaasti tekemistä

Kemissä on selvästi erilaiset 4 vuodenaikaa. Eri vuodenajat mahdollistavat erilaiset harrastukset ja aktiviteetit vuoden ympäri. Luonnon läheisyys mahdollistaa myös paljon aktiviteetteja. 

Palvelut

Kemissä on pienestä koostaan huolimatta kattavat kaupungin palvelut.

Harrastusmahdollisuudet

Kemistä löytyy paljon harrastusmahdollisuuksia niin lapsille kuin aikuisillekin. Kemissä ja sen lähialueilla on tarjolla runsaasti erilaisia harrastuksia, omatoimisia harrastuspaikkoja sekä kulttuuripalveluita.

Terveydenhuolto

Kemissä on kattavat terveydenhuoltopalvelut vauvasta vaariin, joihin pääsee helposti ja suhteellisen nopeasti.

Koulutus ja varhaiskasvatus

Kemissä on hyvät mahdollisuudet lapsen varhaiskasvatukseen ja oppivelvollisuuden suorittamiseen. Koulu- ja päivähoitopaikoista ei tarvitse taistella, ja ne sijaitsevat lähellä kotia.

Turvallisuus

Kemi on suhteellisen pieni kaupunki, ja täällä on turvallista asua.

Vastuullisuus

Kemi on sitoutunut kaupunginvaltuuston päätöksellä joulukuussa 2017 YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, Agenda 2030.

Lisäksi kaupunki on tehnyt vuonna 2018 kansallisen yhteiskuntasitoumuksen: Sitoumus 2050:n mukaisesti Kemin kaupunki lupasi vähentää muovin käyttöä ja lisätä sen kierrättämistä.

Vihreä ja kestävä Kemi -toimintamalli sisältyy myös kaupunkistrategiaan. Sitoumuksia ja strategiaa on viety käytäntöön Vihreä ja kestävä Kemi –hankkeen vauhdittamana.