Kesä Kemissä

pallot

Kesä on koko Suomen parasta aikaa – ja niin myös Kemin.

VISIT KEMI KESÄESITE 2023

Kesän aktiviteetit Kemissä

 

Seadventures

Seadventures tarjoaa kesän vauhdikkaimmat aktiviteetit! Vesiurheilukeskuksesta Mansikkanokalta vuokraat SUP-laudat, polku- tai soutuveneen. Lisäksi tarjolla on tyyny- ja sohvakyyditystä veneen perässä, vesihiihtoa ja wakeboardia.

Tutustu tarjontaan ja varaa aktiviteetit.

 

Lapinmeren melontakeskus

Lapinmeren melontakeskuksesta voit vuokrata kajakit ja lisäksi saatavilla on ohjattua melontaa.

Tutustu Melontakeskukseen.

 

Vesibussi M/S Leila

Leila risteilee 25.6 – 7.8 pe – su säävarauksella. Leila kiertää reittiä Kemin Sisäsatama – Laitakari – Syväletto – Selkäsaari – Kemin Sisäsatama. Leilan kyydistä on mahdollisuus jäädä esimerkiksi Laitakariin viettämään kesäpäivää, mutta kuitenkin niin, että jäljellä on vielä vähintään illan viimeinen risteily, jolla palata pois. Laitakarissa on mukava viettää kesäpäivää historiaan tutustuen ja lampaita ihastellen. Saarella on myös kaksi laavua.

Tutustu Leilan risteilyihin.

 

Perämeren Jähti

Perämeren Jähti risteilee Perämeren kansallispuiston Selkäsarveen ja Pensaskariin järjestetysti pari kertaa kesän aikana. Lisäksi saatavilla on yksityis- / tilausristeilyjä.

Perämeren Jähti risteilyt.

 

Satamakonttorin sauna ja kahvila

Sisäsatamassa sijaitseva Satamakonttorin saunassa saat ottaa löylyt ympäri vuoden merenrantamaisemissa. Välissä voit pulahtaa makeaan meriveteen ja käytössäsi on myös poreallas. Virvokkeet, kahvit ja munkit löydät Satamakonttorin kahvilasta saunan vierestä.

Meri-Lapin matkatoimisto / Taxari

Meri-Lapin matkatoimisto järjestää ohjattuja retkiä kesäisessä Kemissä. Tarjolla on muun muassa kala-altaan patikointikierrosta, merellistä kaupunkimetsäsoiden ympäröimää näköalahuippua tai merellistä kaupunkimetsä-reittiä. Tutustu Meri-Lapin matkatoimiston tarjontaan.

Tutustu ja varaa.

 

Experience365

Viilenny keskellä kesää! Kemin ympärivuotinen Lumilinna on todella uniikki elämys keskellä kuuminta kesää. Ihaile jääveistoksia ja istahda nauttimaan illallista jääravintolaan.

Tutustu Experience365 kesän palveluihin.

 

Kemin Golf

Kemin Golf sijaitsee Kemin Jungossa.

 

 

Minigolf

Kemin Minigolf sijaitsee Kemin Sisäsatamassa upeilla merimaisemilla varustettuna. Rata sopii hyvin myös lapsille.

 

Frisbeegolf Kemi

Kemissä on kaksi imaista frisbeegolfrataa. 18-väyläinen Ajoksen rata löytyy osoitteesta Jatulintie 45, 94900 Kemi ja lyhyempi 9-väyläinen Pajarinrannan rata puolestaan Etelärantakatu 7, 94100 Kemi.

 

Jopen skeittiparkki

Uusi upea nuorten suosima skeittiparkki sijaitsee aivan kaupungin keskustassa Jope Ruonansuun mukaan nimetyssä puistossa. Skeittiparkki on niin sanottu streetpark, eli se sisältää katumaisia rakenteita. Parkissa voi skeitata tai skuutata.

 

Liikennepuisto

Kemin Liikennepuisto on avoinna 6.6 – 5.8 maanantaista perjantaihin klo 10 – 17. Liikennepuistossa järjestetään lisäksi mukavia kesätapahtumia.

 

Uimarannat

Kemissä on Mansikkanokan uimaranta ihan kaupungin keskustassa, ja lisäksi syrjemmässä, noin 5 minuutin ajomatkan päässä kaupungista Takajärven uimaranta. Molemmat ovat sopivia lapsiperheille. Mansikkanokan uimarannalta löydät kuntoilutelineet, kaksi beachwolley -kenttää, lasten leikkipaikan, pukukopit ja laavun sekä tulistelupaikan. Myös Takajärven uimarannalla on pukukopit, lasten leikkipaikka, laavu ja lisäksi laituri.

 

Kotieläinpuisto Arkadia

Aivan Kemin lähistöllä, 15 minuutin ajomatkan päässä sijaitsee Kotieläinpuisto Arkadia, jossa pääset tapaamaan esimerkiksi kamelin, ylämaanlehmiä, alpakoita ja lampaita.

Katso Arkadian aukioloajat.

 

Veitsiluodon kalapaikka

Kalastuksesta kiinnostuneille Veitsiluodon kalapaikka tarjoaa upeat ja myös esteettömät kalastusmahdollisuudet. Kalapaikalta löydät lisäksi lintutornin, luontopolun, laavun, sekä useampia tulistelupaikkoja.

Veitsiluodon kalamiehet.

 

Kaupunkipyörät

Mikä sen mukavampaa kuin pyöräillä ympäri kesäistä kaupunkia! Kemissä on tarjolla kaupunkipyöriä. Villari -kaupunkipyörät voit vuokrata seuraavista paikoista niiden aukioloaikoina:

Hinta: 2€ / 2h, 5€ / vuorokausi

*Cafe Hertta, Rautatiekatu 1

*Sataman Valakia, Rantabulevardi 27

*Lumilinna, Mansikkanokka

Pyöriä ei voi varata ennakkoon. Vuokraajan on esitettävä kuvallinen henkilökortti. Pyörä ja sen avain palautetaan samaan paikkaan viimeistään 15 minuuttia ennen paikan sulkemisaikaa.

Summer Shuttle

Kemissä on kesällä tarjolla asiakkaille ilmainen, tiheällä vuorovälillä kulkeva vähäpäästöinen pikkubussi. Bussi kiertää keskusta – Sisäsatama – Lumilinna – keskusta – reittiä nonstoppina 25 minuutin välein perjantaisin ja lauantaisin klo 18.00 – 21.00. Liikennöinti alkaa 2.7 ja päättyy 6.8. Kemi Cardista löydät kesän Summer Shuttle tarjoukset.

 

Viikinkiviikonloppu

Laitakarissa järjestetään toisen kerran koko perheen Viikinkiviikonloppu 29.7-30.7. Tapahtuma täyttää Laitakarin saaren sekä paikallisia että matkailijoita houkuttelevalla tapahtumakokonaisuudella. Saaressa pääsee viikonlopun aikana muun muassa tutustumaan viikinkien arkeen sekä osallistumaan itsekin lukuisiin erilaisiin viikinkiaktiviteetteihin, markkinoihin ja esityksiin. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Kuljetus saareen järjestetään Kemin Sisäsatamasta.

Tutustu Viikinkiviikonloppuun. 

 

Sisäsatama

Kemin todellinen helmi kesällä on kaupungin Sisäsatama. Satamasta löydät elävää musiikkia, ravintoloita ja kahviloita.

 

Ravintolat

Kaupungissa on kesällä runsas ravintola ja -kahvilatarjonta. Tutustu ravintolatarjontaan.

 

Kulttuurikeskus

Kemin kulttuurikeskuksesta löytyy sadepäiville tekemistä. Kulttuurikeskuksessa on Sarjakuvanäyttely, Kemin taidemuseo, Kemin historiallinen museo sekä kirjasto.

Museot ja Sarjakuvanäyttely ovat avoinna ma – pe 10.00 – 17.00, la 10.00 – 15.00.

Kirjaston aukioloajat kesällä:

kesäkuu

ma & ti klo 8.00 – 21.00, palveluaika klo 11.00 – 19.00

ke & to klo 8.00 – 21.00, palveluaika 11.00 – 17.00

pe 8.00 – 19.00, palveluaika 11.00 – 15.00

heinäkuu

Kirjasto avoinna heinäkuussa vain itsepalveluna klo 9 – 19. Sisään pääsee kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

elokuu

ma & ti klo 8.00 – 21.00, palveluaika 12.00 – 19.00

ke & to klo 8.00 – 21.00, palveluaika 11.00 – 15.00

pe klo 8.00 – 19.00, palveluaika 11.00 – 15.00.

 

Luontokohteita

Kiikeli

Merellinen Kiikelin lähimetsä on ollut jo vuosikymmeniä kemiläisten suosima urbaani virkistysalue. Kiikeli on suosittu retkikohde ympäri vuoden. Lähimetsä on helposti saavutettavissa. Reitti on esteetön, ja sen lähtöpiste sijaitsee Kemin keskustan välittömässä läheisyydessä. Kiikelin sillan lähtöpisteessä on opastekyltti, josta voi valita mieleisimmän reitin. Suosituin reiteistä on Kiikelin ympärivuotinen esteetön ulkoilureitti, jonka pituus edestakaisin on noin 2,4 kilometriä. Perillä, meren rannalla on esteetön näköalatorni sekä laavu rauhalliseen levähdykseen ja nuotiotulilla istuskeluun.

 

Perämeren kansallispuisto

Perämeren kansallispuisto sijaitsee Kemin ja Tornion ulkosaaristossa. Tornion Röyttän satamasta kansallipuiston Pensaskarin saareen on matkaa noin 10 km ja Kemin Sisäsatamasta noin 15 km. Perämeren kansallispuistoon pääsee omalla veneellä.

 

Veitsiluodon kalapaikka

Veitsiluodon Kalapaikka sijaitsee Kemin eteläpuolella noin 10 minuutin ajomatkan päässä Kemin keskustasta. Kalapaikka koostuu makeavesialtaasta, jota ympäröi noin viiden kilometrin pituinen Tankokarin luontopolku. Polkua on helppo kulkea myös talvella esimerkiksi lumikengillä. Rengasreitin varrella on kuusi tulistelupaikkaa sekä neljä kunnostettua laavua, joille voi pysähtyä nauttimaan retkieväitä. Alue tarjoaa lintuharrastajille upeita kohtaamisia harvinaisempien lintulajien kanssa. Lintuja voi tarkkailla viereisestä lintutornista keväällä ja syksyllä.