Tervetuloa Kemiin – Lumiukon kotikaupunkiin!

pallot
Lumilinna

Lumilinnan Talvipuisto – kaikille ilmainen sisäänpääsy

Lumilinnan alueella on uusi kaikille avoin Talvipuisto, jossa viihtyy perheen pienimmät ja isommat lumisen tekemisen parissa. Talvipuistossa on muun muassa lumilabyrintti, tuubimäki ja curling-rata. Talvipuiston vieressä Lumilinnan upeassa päärakennuksen kahvilassa voit nauttia välillä kuumaa kaakaota ja naposteltavaa tai kovemman nälän yllättäessä syödä näköalaravintolassa.

Kemin Sisäsatama – kauniit maisemat ja sympaattinen tunnelma

Rantabulevardilla sijaitseva Sisäsatama on Kemin ehdoton helmi, jonka jokaisen matkailijan täytyy nähdä ja kokea. Rantabulevardi alkaa Lumilinnalta ja jatkuu Kiikeliin saakka. Mikäli kaipaat raitista meri-ilmaa ja kauniita maisemia, tämä on oikea paikka viettää talvipäivää.

Sisäsatamasta löydät uuden Satamakonttorin saunan ja avantouintipaikan, jossa pääset kokemaan virkistäytymisen ja palautumisen parhaimmillaan. Myös lapset ovat tervetulleita saunomaan ja pulahtamaan! Lippuja ja virvokkeita myydään Satamakonttorin kahvilarakennuksessa.

Sataman Krouwi palvelee nälkäisiä ja janoisia. Tarjolla on muun muassa pikkunälkään napostelulautasia, ja isompaan hiukoon burgereita ja poronkäristystä.

Sisäsatamassa on myös pulkkamäki, jossa viihtyy niin paikalliset kuin matkailijatkin. Hiihdon ystävä voi vetää monot jalkaan Sisäsataman isolla parkkipaikalla ja lähteä suoraan merenjäälle hiihtämään Aurinkoladulle. Matkan varrelta löytyy Selkäsaaren latukahvila, joka on avoinna hiihtolomaviikoilla. Merenjäätä pitkin voi myös kävellä Selkäsaareen noin kahden kilometrin matkan.

Laavupaikat

Tässä Kemin suosituimmat laavupaikat talviretkeilyn tulisteluihin, suosittelemme varaamaan mukaan omat syttöpuut.

  • Uimahallin alla
  • Mansikkanokan
  • Kiikeli
  • Takajärvi
  • Laitakari
  • Selkäsaari

Kaikki Kemin laavupaikat löydät täältä.

Kemin keväiset tapahtumat ja lapsiperheiden tärpit:

https://www.kemi.fi/tapahtumat/#