Idyllinen kesäkaupunki, jossa jokaisen tulisi käydä – 5 syytä matkustaa Kemiin tänä kesänä

pallot

Lappilainen merenrantakaupunki Kemi tarjoilee autoilevalle tai raiteita pitkin saapuvalle matkailijalle kesän upeimman pysähdyspaikan lomareissulla.

Onko kotimaan lomakohde tälle kesälle vielä pohdinnassa? Kemi on monipuolinen kaupunki, jossa pääsee samalla kertaa nauttimaan niin Lapin ainutlaatuisesta luonnosta, meren läheisyydestä kuin kattavasta kulttuuritarjonnasta.

Kokosimme viisi syytä matkustaa Kemiin juuri tänä kesänä.

1. Ihastuttava Kemin Sisäsatama

Keskustan kupeessa sijaitseva Sisäsatama on Kemin ehdoton helmi, jota ei suotta kutsuta kesäisin kaupunkilaisten olohuoneeksi. Sisäsatamassa vierähtää helposti koko päivä, ja sen idyllistä tunnelmaa ja kauniita punaisia makasiinirakennuksia kannattaa tulla ihastelemaan kauempaakin.

Sisäsatamassa on useita hurmaavia ravintoloita ja kahviloita sekä kaupungin parhaalla paikalla sijaitseva jäätelökioski. Päivää voi viettää pelaamalla minigolfia, nauttimalla livemusiikista tai tutustumalla maksuttomaan kulttuurinähtävyyteen, Yli-Jaakheikin vanhaan savupirttiin vuodelta 1796. Sisäsatamassa sijaitsee myös Kemin saariristeilyjen lähtöpiste.

Sisäsatamassa riittää tekemistä myös lapsille. Lämpimänä kesäpäivänä kannattaa suunnata viereiselle Mansikkanokan matalalle ja hiekkapohjaiselle uimarannalle. Sisäsataman toisella laidalla on lähisaari Kiikeli, jossa laiduntaa kesän aikana Lapin lehmiä ja suloisia vasikoita. Merenrantaa ja rantabulevardia pitkin pääset kävelemään kilometrejä nauttien rauhasta ja häikäisevän upeista maisemista.

2. Kemin saaristo

Kemin edusta on ihanteellinen kaikenlaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn, suppailuun tai melontaan. Kaupungin edustalla on jopa 200 saarta, joista monet sopivat erinomaisesti retkeilyyn. Mantereen ja lähisaarten välillä kulkee Vesibussi Leila, jolla voit matkustaa esimerkiksi Laitakarin saareen, joka on suosittu niin historiallisista kulttuurijäännöksistä kuin koskemattomasta luonnosta kiinnostuneiden keskuudessa.

Tiesitkö muuten, että Kemi toimii lähtöporttina Perämeren kansallispuistoon? Sinne pääsee purjealus Perämeren Jähdillä, jonka risteilyaikataulut löydät täältä.

3. Ympärivuotinen Lumilinnan alue ja lasinen merenrantamajoitus

Haluaisitko yöpyä keskellä luontoa, mutta kuitenkin sisätiloissa? Tätä luksusta on tarjolla Kemin Lumilinnan upeissa lasisessa majoituksessa, jossa koko keho lepää ja mieli rauhoittuu.

Yllätä läheisesi ikimuistoisella yöpymisellä ja nauttikaa yhdessä ympäröivästä luonnosta, ajan pysähtymisestä ja toistenne läsnäolosta. Aamupalan saatte nauttia upeissa puitteissa Lumilinnan uudehkon päärakennuksen merenrantaravintolassa. Samalla pääsette ihastelemaan taidokkaita jääveistoksia vuoden jokaisena päivänä.

3. Ympärivuotinen Lumilinnan alue ja lasinen merenrantamajoitus. Keskellä luontoa, mutta sisätiloissa? Tätä luksusta on tarjolla Kemin Lumilinnan upeissa lasisessa majoituksessa, jossa koko keho lepää ja mieli rauhoittuu. Vie yllätyksenä tärkein ihminen kanssasi nauttimaan ajan pysähtymisestä ja läsnäolosta. Aamupalan saatte nauttia merenrantaravintolassa upeissa puitteissa Lumilinnan uudehkossa päärakennuksessa, jossa pääsee myös ihastelemaan jääveistoksia vuoden jokaisena päivänä. Varaa oma elämyksesi: https://experience365.fi/fi/seaside-glass-villas-kemi

4. Maksuttomat museot

Vaikuttavat kulttuurikohteet viimeistelevät onnistuneen loman. Kulttuurista kiinnostuneiden matkailijoiden kannattaa suunnistaa Kemin Kulttuurikeskukseen, missä palvelevat Kemin taidemuseo, Historiallinen museo ja Sarjakuvakeskus. Samassa paikassa sijaitsevat myös Kemin kirjasto ja kahvila, sekä Lastenkulttuurikeskus, joten se on varmasti mielenkiintoinen kohde kaikenikäisille matkaajille. Lue lehtiä ja kirjoja, nauti taiteesta ja hanki Kemi-aiheisia tuliaisia.

Täältä löydät museoiden kesän aukioloajat.

5. 100 tuntia elävää musiikkia joka kesä

Kemin kesä on täynnä livemusiikkia ja erilaisia musiikkitapahtumia niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Heinäkuussa koittaa koko kaupungin yhteinen Easy Living in Kemi -festivaali, joka tuo musiikin kaikkien ulottuville.

Niin ikään heinäkuussa järjestetään perheen pienimmillekin sopiva Viikinkiviikonloppu, jonka aikana seikkaillaan Laitakarin saaressa erilaisten viikinkiaiheisten tehtävien ja kojujen parissa. Tämä elämys alkaa jo upeasta merimatkasta saarelle. Elokuussa puolestaan järjestetään useana vuonna loppuunmyyty Satama Open Air -festari, joka tuo kaupunkiin tämän hetken kuumimmat artistit ja bändit sekä kesän parhaat bileet.

Katso kaikki Kemin kesätapahtumat täältä.

Kesäinen Kemi kutsuu sinut kokemaan ainutlaatuista, musiikin täyteistä ja rentoa lappilaista merikaupungin tunnelmaa! Tee Kemistä kesäloman road tripin pääkohde tai matkusta kaupunkiin leppoisasti junalla.

Tutustu lisää Kemin monipuolisiin mahdollisuuksiin.