Vinkit vapun viettoon!

pallot

Vappua vietetään tänäkin vuonna turvallisesti pienellä porukalla. Vaikka pidot ovat pienet, voi juhlatunnelmaa kohottaa monin konstein. Monilla vapun viettoon kuuluu herkuttelu ja ulkoilu, ja voihan vappua viettää vaikkapa virtuaalisten kulttuuritapahtumien parissa. Kokosimme muutamia vinkkejä, joista inspiroitua Kemin seudulla.  

Vappubrunssille tai piknikille 

Perinteiseen tapaan useissa ravintoloissa on tarjolla vapun viettäjille vappumenu tai –brunssi. Rajoitetun asiakasmäärän vuoksi useat ravintolat toivovat pöytävarauksia sujuvan ruokailun varmistamiseksi. Sisäsataman ravintoloissa on eletty kiireisiä viikkoja, kun talven pölyt on lakaistu terasseilta ja pöydät puunattu kevään kunniaksi. Osa kesäravintoloista avaa ovensa talven jäljiltä jo vappuna ja toivottaasiakkaat tervetulleeksi sisätiloihin ja terasseille.  Niin ikään keskustan ravintoloiden terassit kutsuvat juhlijoita nauttimaan auringosta ja tarjoiluista.  

Simaa ja munkkeja, totta kai 

Sima ja munkit kuuluvat perinteisesti vapun viettoon. Munkit paistuvat useissa alueen ravintoiloissa ja esimerkiksi Cafe Hertta tekee tilauksesta munkit ja simat myös kotiin vietäväksi.  

 

Kevät kutsuu ulos 

Sään salliessa voi täyttää piknik-korin herkuilla ja hakeutua vaikkapa kaupungin keskustan puistoihin nautiskelemaan etenevästä keväästä. Useat laavut lähimetsissä ja merenrannoilla tarjoavat maisemallisen vapun viettopaikan. Erilaiset aktiviteetit kuten pihaleikit, pyörälenkit, geokätköily, patsaiden bongailu, luontopolkujen ja puistokatujen tallustelu ovat myös mitä parhainta yhdessä oloa ja ajanvietettä kevään edetessä.  

Kulttuuri kuuluu vappuun 

Kemin kaupungin teatterin kaksi tulkintaa Neil LaButen kirjoittamista nykyteksteistä ovat vielä vappuaattona katsottavissa keikalla.fi palvelun kautta. Jos kaipaat teatterin tunnelmaa, nämä kaksi lyhyt näytelmää ovat oiva tapa sukeltaa tarinoiden pyörteisiin itse valitsemassaan paikassa. Tavallisesti Kemin kaupunginorkesterin vappukonsertti on oleellinen osa monen kaupunkilaisen vapun viettoa. Kun suuret konsertit ovat edelleen peruttu järjestetään valtakunnallisesti useita virtuaalisia konsertteja, joihin osallistua. Meri-Lapin jousikvartetin konserttien taltiointeja löytyy Kemin kaupungin Youtube-kanavalta.  

Katseet kesään 

Yrittäjät Kemin seudulla valmistautuvat kesään ja moni on kehittänyt palveluitaan talven aikana. Monenlaisia risteilyitä ja muita aktiviteettipalveluita on tarjolla tulevana kesänä. Myös mielenkiintoisia tapahtumia on rakenteilla ja suunnitteilla. Maastopyöräreitteihin ja saariston saavutettavuuteen liittyviä kehitysaskeleita ollaan ottamassa jo tulevana kesänä, unohtamatta Jungon kuntoportaiden yhteyteen rakennettavaa tekonurmea ja kuntoilualuetta. Monenmoista on siis vireillä, joten pysyhän kuulolla!