Löydä merellinen Kemi

pallot

Sateen jälkeen on aina poutasää ja virkistynyt luonto herättää mielenkin tekemään uusia suunnitelmia. Nyt on hyvä hetki kurkistaa Kemin kesän menomahdollisuuksia ja suunnitella kesän aktiviteetit. Kemin alueella tarjontaa on runsaasti sekä rauhalliseen, että vauhdikkaampaankin menoon. 

Retkelle luontoon    

Luontoreitit tarjoavat vapaa-aikaa parhaimmillaan ja ovat avoinna jokaiselle koko kesän. Reiteillä voi liikkua kätevästi myös pyörillä, joita tarvittaessa voi vuokrata. Oletko kokeillut jo suuren suosion saanutta läskipyörää?  Opastettuja patikointikierroksia on myös tarjolla eri kohteisiin, veden äärelle tai metsän siimekseen.  

Esteettömästi luontoreiteistä pääsee nauttimaan vaikkapa Kiikelissä jossa merimaisemaa voi katsella myös esteettömästä näköalatornista. Kalastusmahdollisuutta liikuntarajoitteisille on tarjolla kunnostetulla Veitsiluodon kalapaikalla. Kemin monilla laavuillakin voi virvokkeita nauttien ihastella ympäröivän luonnon – kuten   kaupunkilaistenkin – puhkeamista kesäasuun.  

Jos eläinten touhut kiinnostavat ja mieli tekee nähdä puissa sirkuttavia lintuja isompia eläimiä, on Kotieläinpuisto Arkadia vain 20 minuutin ajomatkan päässä Kemistä. Eläinten ihastelun lisäksi voi puistossa kokeilla vaikkapa polkuvenettä.  

Eläinten parissa voisi välillä viettää pidemmänkin ajan, vaikka kokonaisen viikon. Perämeren saarissa on mahdollista päästä nauttimaan olosta lammaspaimenen roolissa. Saariston luonnon helmassa, meri ympärillä, ja lampaat seurana paimenloma tarjoaa aivan uudenlaista kesäpuuhaa.  

 

Merelle virkistäytymään

Mikäli meri houkuttelee kokeilemaan aktiivisempaa toimintaa voi vaikka astua vesisuksien päälle ja antaa vesijetin viedä.  Monenlaiset aktiviteetit tarjoavat mahdollisuutta päästä laineiden selkään ja valinnanvaraa löytyy sekä yksin, että yhdessä tekemiselle. Mikäli sup-lauta, polkuvene, sohva- tai tyynykyyti vetävät puoleensa, lisätietoja löytyy täältä. Juhliin saa merellisen lisäelementin eri valmispaketti-tarjonnasta. Ja mikäli melonnastakin on tullut haaveiltua, on tänä kesänä oivallinen tilaisuus panna tuumasta toimeen ja varata ohjattu tutustuminen melonnan maailmaan. 

Meren tuoksu kutsuu myös risteilyille. Lähisaaristoa kiertävä reitti on omiaan muistuttamaan niin kaupunkilaisia kuin vierailijoitakin kuinka upea Kemin kesä voi olla. Erikoisristeilyt vievätkin syvemmälle mielikuvituksen maailmaan, kummitusten perään tai hiljaisen historian äärelle. Ehkä pidemmällekin mieli mielii, ja silloin Kemistä lähtevä Jähdin risteily Hailuotoon voisi olla juuri mitä kaipaa. 

 

Välillä on hyvät laittaa jalat maahan ja suunnata viheriöille. Kemin Sisäsatamassa sijaitseva Minigolf innostaa koko perhettä, ja mikäli swingiä haluaisi kokeilla isommallakin nurmella, on aika tarkistaa Kemin Golf viheriöt. 

 

Kulttuurin nälkäisille

Kemin Jalokivigalleriassa sekä Sarjakuvakeskuksessa voi ihastella ainutlaatuisia kokoelmia, vaikka sillä aikaa kun Lempi-satuhahmo vie lapset seikkailuun touhutunneilla ja kesäkarnevaaleissa.  

Mikäli kesän aurinko alkaa tuntumaan liian paahteiselta, voi aina pulahtaa Lumen ja Jään sekaan. Ja, tämän viileän elämyksen jälkeen on ehkä tarpeen rentoutua rauhassa. Mökkeilykin onnistuu, ja vieläpä matkustamatta merta edemmäs. Ja, mikäli omat tilat eivät riitä kesävieraille, voi heille vinkata caravaanipaikoista joko LumiLinnan kyljessä tai luonnonrauhassa Kemijoen rannalla.  

Sisäsatama on Kemin kesän helmi. Lukuisat satamaravintolaterassit, jäätelökioski, minigolf ja pomppulinna sopivat myös perheen pienimmille. Sisäsatama sykkii kesän iloa ja elämää ja suosittelemme sitä lämpimästi.

Ja, liikkuminen Kemin kaupungissa on nyt tänä kesänä varsin vaivatonta: Summer Shuttle -pikkubussi kiertää keskustan, sisäsataman sekä LumiLinnan alueet. Summer Shuttle kiertää non-stoppina perjantaisin ja lauantaisin klo 18-21 välisenä aikana, ja on asiakkaille ilmainen. Ravintoloiden päiväkohtaiset Summer Shuttle -tarjoukset sekä paljon muutakin Kemi infoa ja tarjouksia löytyvät Kemi Cardista. 

Lämpimästi tervetuloa kesäiseen Kemiin!