Jouko Alapartanen – Etsin itseäni huoneesta jossa olen

pallot
Taidemuseo, Kemin kulttuurikeskus
Marina Takalon katu 3, 94100 Kemi

Kemin taidemuseossa nähdään 2.6. – 16.8.2020 Jouko Alapartasen yksityisnäyttely Etsin itseäni huoneesta jossa olen. Torniossa vuonna 1970 syntynyt Jouko Alapartanen on työskennellyt päätoimisena kuvataiteilijana lähes 30 vuotta. Nyt nähtävä näyttely on taiteilijan kahdeksas museonäyttely ja hänen toinen näyttelynsä Kemin taidemuseossa. Teoksia on esillä nelisenkymmentä, ja niistä lähes kaikki ovat ensimmäistä kertaa yleisön nähtävillä.

Jouko Alapartanen on opiskellut Lapin taidekoulussa Torniossa sekä Repin-instituutin kuvataidelinjalla Kotkassa. Näiden lisäksi hän on osallistunut myös useille Pietarin kuvataideakatemian professoreiden plastisen anatomian kursseille. Hänet on äskettäin huomioitu Tornion kulttuuripalkinnolla sekä Lapin taidetoimikunnan työskentelyapurahalla.

Jouko Alapartanen on yksi Lapin nykytaiteen avainhenkilöitä. Hänet tunnetaan rohkeana ja innovatiivisena taiteilijana, jota inspiroi yhtä lailla taidehistoria, uskonnot, ajankohtaiset tapahtumat, luonto kuin pienen yksilön tunteet. Teknisesti taitavissa maalauksissa on nähtävissä perinteistä ilmaisua kuten myös nykytaiteelle ominaista normeista poikkeamista. Yhteiskunta, ideologiat ja taiteilijan oma maailmankatsomus heijastuvat vahvasti Alapartasen taiteeseen.

Suosittelemme

pallot

Majoitu mukavasti Kemissä

Katso vaihtoehdot!

Tutustu saaristoluontoon Perämeren kansallispuistossa

Lapin ainoa merellinen kansallispuisto

Kemin sisäsatama kutsuu viihtymään!

Tutustu monipuolisiin palveluihin