Talvitekemistä Kemissä

pallot

Kaunis talvimaisema kutsuu ulos luontoon nauttimaan. Lähiseudun ulkoilureiteillä mieli lepää. 

Kiikelin luontopolku

Kiikeli on aivan Kemin keskustan tuntumassa sijaitseva virkistysalue. Helpon sijaintinsa sekä helppokulkuisuuden vuoksi reitti sopii niin lapsiperheille kuin varttuneemmallekin väestölle. Reitti lähtee Kiikelin sillalta ja kulkee Kiikelin nokkaan, jossa meren rannalla sijaitsevat laavu sekä lintutorni. Nautiskele retkieväät laavulla ihaillen samalla kaunista talvimaisemaa. Nokalta matkaa voi jatkaa lähimetsään luontopolulle ja kulkea aina Sopulan sillalle asti, tai vaihtoehtoisesti palata takaisin lähtöpaikalle esteetöntä kulkureittiä pitkin. 

kiikelin ulkoilureitti kemi

Veitsiluodon kalapaikka 

Veitsiluodon kalapaikka sijaitsee Kemin eteläpuolella noin 10 minuutin ajomatkan päässä keskustasta. Kalapaikka koostuu makeavesialtaasta, jota ympäröi noin viiden kilometrin pituinen Tankokarin luontopolku. Polkua on helppo kulkea myös talvella jalkaisin tai lumikengillä. Rengasreitin varrella on kuusi tulistelupaikkaa sekä neljä kunnostettua laavua, joille voi pysähtyä nauttimaan retkieväitä.  

Kivalon autiotupa

Keski-Penikan näkötornin reitti on lyhyt, mutta vaativa reitti, joka kulkee Keski-Penikan laelle näkötornille ja autiotuvalle. Reitti kuuluu Martimoaavan soidensuojelualueen reitistöön. Reitti lähtee Kivalon P-paikalta. Alkumatkan reitti kulkee helppokulkuista tienpohjaa, mutta kohoaa loppuosassa vaativan rakkakivikon läpi Keski-Penikan laelle.  Tuvan pihapiirissä on kuivakäymälä, nuotiopaikka ja näköalatorni. Näkymät ylhäältä eivät jätä kylmäksi.  

SnowExperience365 

Tauon jälkeen LumiLinna avataan jälleen tammikuussa 2022. Sitä ennen pääset tunnelmaan ympärivuotisessa linnassa SnowExperience265 -elämystilassa. Elämystilasta löytyy jääravintola sekä jääliukumäki ja jääveistoksia. Katso tästä tarkemmat tiedot SnowExperience365 aukioloajoista ja sisäänpääsymaksuista. 

kemi lumilinna snowexperience365

 

Ulkoilun jälkeen maistuu hyvä ruoka tai lämmin  kaakao. Katso sivustolta paikkakunnan kahvilat ja ravintolat. 

 

cafe hertta kemi kahvila

 

Visitkemi.fi -sivustolta löydät myös muut Kemin talviaktiviteetit, kuten avantouinti, talvikalastus ja erilaiset safarit. Tapahtumakalenteriin on koottu alueen ajankohtaiset tapahtumat. Alueen ulkoilureitteihin voit tutustua tarkemmin täällä.