Syysloman aktiviteetit

pallot

Nauti syksystä ja syysaktiviteeteista. Tarjolla on jokaiselle jotakin: kulttuurinnälkäisiä hemmotellaan kaupunginteatterin ja kaupunginorkesterin sekä Meri-Lapin jousikvartetin aloittaessa syyskautensa. Seikkailunhaluisille on tarjolla monenmoisia safareita tai vaikkapa pakopeli maatilalla. Päivitämme vinkkejä syysloman viettoon tähän artikkeliin, valitse mieleisesi tai kokeile useampaa!

Piipahda museoihin ja näyttelyihin

 • Taidemuseon syyskausi alkaa Hannu Lukinin värikkäällä näyttelyllä Sammakkoprinsessa, jota hallitsee jättiläiskokoinen sammakkoteos.
 • Historiallisen museon Meren ja joen kaupunki piirtää kuvaa meren ja joen vaikutuksista alueen kulttuurin ja elinkeinon muotoutumiseen sekä vaihtuvana näyttelynä Julistetaidetta neuvostomaasta.
 • Kemin Sarjakuvanäyttely ja Jalokivigalleria tarjoaa kävijöille saman katon alla yhdellä lipulla ainutlaatuisen sarjakuvanäyttelyn ja Euroopan laajimman jalokivikokoelman.

Nauti elokuvista, teatterista ja konserteista

Kemin kaupunginteatterin syyskauden aloittaa Sirpa Filpan tulkitsema monologi, Kahlo – Sirpaleita naistaiteilijan elämästä, joka avaa näkymiä meksikolaisen kuvataiteilija Frida Kahlon elämään. Ohjelmistossa nähdään myös muun muassa harvemmin esitettyjä lyhytnäytelmiä – Kaikki tai ei mitään. Katso lisätietoja ohjelmistosta sekä turvallisesta teatterivierailusta tästä.

Mikä olisikaan sopivampaa tekemistä syksyaikaan kuin nauttia teatteri-illan päälle maukas illallinen ja rentouttava yö hotellissa. Hotelli Merihovin Teatteri-paketti sisältää majoituksen, iltasaunan, 3 ruokalajin illallisen ja teatterilipun Kemin kaupunginteatteriiin sekä aamupalan. Tiedustelut ja varaukset Merihovista.

Kemin Kinopirtissä voit nauttia elokuvaelämyksistä.

Ota varaslähtö pakkaseen

 • Lumilinna-alueen SnowExcperience-tilassa on pakkanen ympärivuoden. Ihastele upeita jääveistoksia ja kokeile mäen laskua, jos uskallat.

 • Ryhmille järjestetään opastettuja kierroksia Sampolla ja kellutusta LumiLinna-alueella

Seikkaile safareilla tai pakene maatilalta

 • Kätkävaaraan ohjattuja retkiä tarjoaa Lapland Welcome vie sinut ohjatulle retkelle Kätkävaaran huipulle tai safarille katsomaan Euroopan suurimpiin villieläimiin lukeutuvaa metsien kruunupäätä hirveä.
 • FarmEscape – pakohuonepeli maaseudulla Torniossa tarjoaa mieleenpainuvan escape room -elämyksen yhdessä oikeiden eläinten kanssa kauniissa maalaismiljöössä.

Ihastele kaupungin keskustan vehreitä puistokatuja ja selkeää ruutukaavaa

 • Samalla voi bongailla vaikka katukuvan patsaita, joista löytyy lisätietoa sivustolta sekä Kemin kaupungin koostamana Kemi Card-sovelluksesta. Katso lisätietoja tästä. Poikkea samalla kirpputoreille tai piipahda putiikeissa. Keskustassa sijaitsee useampia uniikkeja kivijalkamyymälöitä, joiden aurinkoinen asiakaspalvelu valaisee sateisenkin syyspäivän.

Muuta syystekemistä

 • Kaupungin keskustassa sijaitseva kylpylämäinen uimahalli on avattu kesätauon jälkeen. Liukumäki, kuntoaltaat, kiipeilyseinä ja rentouttavat poreet odottavat polskijoita.
 • Keila- ja tennishalli palvelee niin ikään keilaajia, tenniksen pelaajia ja sulkapalloilijoita arkena ja sunnuntaina. Tarjolla hohtokeilausta viikonloppuisin.

 • Omatoimiseen melontaan tai maastopyöräilyyn löytyy vaihtoehtoja. Kajakkeja alueella vuokraa Lapin Meren Melontakeskus Kemin sisäsataman tuntumassa ja Kylpylähotelli Pohjaranta Kemijoen varressa. Venootteja ja läskipyöriä tarjoaa vuokralle mukavien metsä- ja vesireittien ympäröimä Savotta Camping Kemin Kuivanuorossa.

 • Syksy on oivaa aikaa kalastukselle. Suosittelemme vuoden 2020 lähikalastuspaikaksi valittua Veitsiluodon kalapaikkaa tutustumiskohteeksi kaiken ikäisille. Alueella on useita laavuja, mukava luontopolku, esteetön wc ja kalastuslaituri sekä vuokrattavia soutuveneitä. Soudellessa ja maisemia ihastellessa kuluu mukavasti tovi jos toinenkin. Katso myös muita vinkkejä kalastuspaikoista kaupungin edustalla ja lähiympäristössä sivustolta.
 • Raitista ilmaa voi hengitellä myös geokätköilyn parissa. Seikkailullinen ja hauska ulkoiluharrastus sopii koko perheelle. Kätköjä löytyy Kemistä monesta paikkaa.

Teimme koosteen syksyn luontokohteista Kemissä ja Meri-Lapissa, jos raikas syysilma ja luonnon väriloisto houkuttaa, niin tutustu artikkeliin tästä.