Nauti kevätpäivistä Kemissä

pallot

Kevään luminen maisema houkuttelee ulos liikkumaan. Kemin ympäristö tarjoaa loistavat hiihtoladut, joiden varrella olevilla laavuilla voit liikunnan lomassa nauttia retkieväistäsi. Lähiseudun retkeilyreiteillä pääset nauttimaan raittiista ilmasta ja valkeasta maisemasta omatoimisesti tai ohjatusti retkeillen. Listasimme reitit alle. Lisätietoja palveluista löydät tästä.

Kiikeli

Kiikeli on aivan kaupungin keskustassa sijaitseva suosittu virkistysalue. Reitti kulkee Ruutin puistosta Kiikelin nokalle, jossa sijaitsee lintutorni ja laavu. Nokalta matka jatkuu merellisen lähimetsän luontopoluille tai palaa esteettömästi takaisin lähtöpaikalle. Erinomaisen sijaintinsa vuoksi Kiikeli on suosittu kohde niin lapsiperheiden kuin varttuneemmankin väestön keskuudessa. Laavulla maistuu retkieväät, jonka jälkeen on taas puhtia kipaista lintutorniin tähystelemään merelle tai käyskennellä kiemurtelevilla luontopoluilla metsän siimeksessä ennen kaupunkiin palaamista.

Veitsiluodon kalapaikka

Veitsiluodon kalapaikalla on noin 4 kilometrin mittainen rengasreitti, jonka varrella voi ihastella luonnon väriloistoa, kokeilla vaikka kalaonneaan tai tulistella jollain alueen useammista laavuista. Alueella on satsattu esteettömyyteen: sekä wc:hen että kalastuslaiturille on esteetön kulku.

 

Kivalo

Keski-Penikan näkötornin reitti on lyhyt, mutta vaativa. Reitti on osa Martimoaavan soidensuojelualueen reitistöä. Reitti lähtee Kivalon P-paikalta ja kulkee alkupätkän tienpohjaa, mutta kohoaa loppuosassa vaativan louhikon läpi Keski-Penikan laella sijaitsevalle Kivalon autiotuvalle.  Tuvan pihapiirissä on tulistelupaikka, kuivakäymälä ja näköalatorni, josta avautuvat maisemat eivät jätä kylmäksi.

SnowExcperience365

Lumilinna-alueella voi kokea lumen ja jään viilentävä vaikutuksen vuoden jokaisen päivänä, myös kesällä. Olipa ulkona miten lämmin tahansa, sisällä on 5 astetta pakkasta, joten tämä linna ei sula koskaan. SnowExperience365- elämystilaan on rakennettu upeita jääveistoksia ja jääliukumäki. Seaside Glass Villoissa majoittuville elämystilan sisäänpääsymaksu sisältyy majoitusvarauksen hintaan. Katso tästä tarkemmat tiedot aukioloajoista ja sisäänpääsymaksuista.

Tutustu muihinkin visitkemi.fi– sivustolta löytyviin talviaktiviteetteihin kuten talvikalastukseen ja erilaisiin safareihin. Sivustolla on myös kattava tapahtumakalenteri alueen tapahtumista. Onnistuneen päivän kruunaa hyvä ruoka tai höyryävä kaakao. Katso sivustolta paikkakunnan kahvilat ja ravintolat.