Merellisen Kemin kesäaktiviteetit

pallot

Tervetuloa tutustumaan Perämeren pärskeisiin. Kemi on monipuolinen vehreä matkailukohde meren rannalla ja tarjolla on monenlaisia kesäaktiviteetteja. Kaipaatko rauhallista lipumista laineilla tai rivakampaa kyytiä vesijetin selässä? Kokosimme alle vinkit kesäisistä aktiviteeteistä. Katso mitä löytyisi sinun makuusi.

Viihtyisä Sisäsatama on Kemin kesän keskus. Sisäsatamasta löytyy muun muassa ravintoloita, kahviloita, jalokivigalleria ja sarjakuvanäyttely, minigolf, polkuveneitä, vesijettejä, SUP-lautoja ja aikataulutettuja risteilyitä lähisaariin. Kiven heiton päässä on Mansikkanokan uimaranta, LumiLinna-alue sekä lähimetsä Kiikeli kauniine luontopolkuineen, lintutorneineen ja makkaranpaistopaikkoineen. Kemi on ihanasti pieni, joten kaikki palvelut ovat lähellä ja helposti saavutettavissa.

Ihastele luontoa lähisaarissa

Luonto on nyt kauneimmillaan. Kaupungin edustalla sijaitsevat saaret, Laitakari, Syväletto ja Selkäsaari, ovat mukavia retkikohteita luonnosta ja historiasta kiinnostuneille. Laitakari on ainutlaatuinen yhdistelmä luontoa, historiaa, rauhaa ja virkistysmahdollisuuksia. Saaresta löytyy myös kaksi laavua, WC:t ja pieni uimaranta. Laitakarissa laiduntaa lampaita, jotka huolehtivat saaren maisemanhoidollisista tehtävistä. Syväletto on kompakti pieni saari, josta löytyy niin ikään laavu ja tietoa saaren historiasta. Selkäsaaressa voi tutustua kauniseen luontoon, kiemuraisiin metsäpolkuihin ja marjamaastoihin.

Aikataulutetut risteilyt – m/s Leila

Saariin on helppo tutustua esimerkiksi Vesibussi Leilan aikataulutetuilla vuoroilla. Perjantaista sunnuntaihin ajettavien kolmen päivittäisen vuoron ansiosta voi samalla retkellä tutustua useampaan saareen. Veneyhteys tarjoaa myös ryhmille monia mahdollisuuksia ruoasta ohjelmapalveluihin ja monenltaisten tilaisuuksien järjestämiseen saaressa. Miltä kuullostaisi esimerkiksi syntymäpäivät, polttarit tai tyky-päivät merellisessä maisemassa.

Lisätietoja m/s Leilan aikatauluista ja lähisaarista löytyy sivustolta.

Myös Perämeren Jähti tarjoaa sekä aikataulutettuja että tilausristelyitä lähistölle ja pidemmälle Perämeren Kansallispuistoon.

Kajakit ja melontaretket – Lapinmeren Melontakeskus

Saariin on helppo tutustua myös omatoimisesti vaikkapa kajakilla. Melonta on turvallista, rentouttavaa ja mieltä rauhoittavaa touhua. Lapinmeren Melontakeskus vuokraa kajakkeja, järjestää ohjattua melontaa, retkiä ja tilattuja erikoismelontoja, vaikkapa teemoilla Ladyt Laineilla tai Äijät meloo. Toiminta tapahtuu aivan Kemin kaupungin sydämessä Sisäsataman rannassa.

Meren rannan monipuolinen aktiviteettitarjonta

Kemin sisäsatamassa on mahdollisuus vuokrata polkuveneitä ja vesijettejä. Lomapäivän voi viettää merellisellä safarilla vesiskootterin kyydissä tai SUP-laudalla lipuen laineilla.  Jos nämä on jo kokeiltu tarjolla on myös vetovarjoliitoa, vesisuksi tai -lauta- sekä vetorengaskyydityksiä Seadventures vesiurheilukeskus toimii LumiLinna-alueella Mansikkanokalla ja vuokraustoimintaa tarjoaava Safaris Cafe sisäsatamassa. Katso valikoima ja yhteystiedot sivustolta.

Lähialueen safarit ja patikkaretket – Lapland Welcome

Lähialueen päiväretkillä voi tutustua luontoon ja eläimistöön vaikkapa mönkijän tai jokiveneen kyydisssä. Patikkaretki Kätkävaaran maastossa tarjoaa kulkijalle karun komeat maisemat. Reitille mahtuu, metsäpolkuja, pitkospuita, nousuja ja laskuja. Kokonaisuudessaan reitti on 7 kilometriä pitkä, josta alun 300 metriä on esteetöntä pitkosta laavulle asti. Ohjelmapalveluyritys Lapland Welcome tarjoaa Kemissä muun muassa mönkijä- ja hirvien katselusafareita, jokiveneretkiä Kemijoella, patikkaretkiä Kätkävaaran maastossa sekä 21.8. alkaen revontuliretkiä.

Merellinen Kiikelin lähimetsä

Jos kaipaat rauhaa ja luontoelämyksiä meren äärellä, kannattaa kulku suunnata ihan keskustan läheisyydestä alkavalle luontopolulle. Merellinen Kiikelin lähimetsä on ollut jo vuosikymmeniä kemiläisten suosima urbaani virkistysalue, jossa todentuu teollisuuden ja paikallisten asukkaiden rinnakkaiselo kestävällä tavalla. Kiikeli on Metsä Groupin omistama alue, joka sijaitsee Kemijoen suistoalueella rajautuen etelä- ja länsiosastaan Perämereen. Kiikeli on suosittu retkikohde ympäri vuoden melkein keskellä Kemin kaupunkia. Näköalatornin vieressä voi laavulla katsella rauhassa nuotiotulen leikkejä ja luonnon erilaisia ilmiöitä, kuten keskiyön aurinkoa. Kiikelistä löytyy kokoperheelle sopivia lyhyitä luontopolkuja. Koko matka laavulle asti on esteetön.

Uimarannat ja laavut

Kemin Mansikkanokan uimaranta on 250 metriä pitkä ranta keskellä Kemiä. Ranta on listattu vuonna 2020 Suomen 24 tutustumisen arvoisen uimarannan joukkoon. Uimarannan vierestä kulkee Sauvosaaren urheilupuiston kuntoreitti. Rannan lähellä on muun muassa lasten leikkipuisto. Tutustu myön muihin uimarantoihin. Kemissä on useita ylläpidettyjä ja huollettuja laavupaikkoja uimarantojen yhteydessä sekä luontopolkujen ja kuntoreittien varrella. Esimerkiksi Murhaniemen laavulta avautuu upea näkymä horisonttiin. Jalkojen alla tuntuu jämerä kallio, takana kohoaa vehreä metsä, edessä kimaltaa meri ja kaukana horisontissa siintää majakka. Tälle laavulle kannattaa ottaa omat polttopuut mukaan. Kaikkien laavujen sijainnin näet tästä.

LumiLinna-alueella majoitut meren rannalla ja koet pakkasen puraisun kesähelteilläkin

LumiLinna-alueelta, joka sijaitsee kaupungin keskustassa, Sisäsataman läheisyydessä, löytyy merenrantamajoitusta sekä SnowExperience365 elämystila. Seaside Glass Villat meren rannalla tarjoavat hetken merilappilaista luksusta meren rannalla, keskustan kupeessa, rauhallisella paikalla luonnon keskellä.

Elämystila on ympärivuotinen lumen ja jään ihmemaa, jossa pääsee kokemaan talven pakkaset keskellä kesää. Upeita jääveistoksia, jäämäki, lumiset lattiat ihastuttavat niin perheen pienimpiä, kuin aikuisiakin. Perhelippu kesällä vain 29 € (2 aikuista, 2 lasta)

 

Ps. Talvikauden jäänmurtajaristeilyt on jo varattavissa. Lisätietoja tästä.