Skip to content

Liikutaan luonnossa lähiseudulla

pallot

Kauniit kevätpäivät ja meneillään oleva erikoinen tilanne ovat saaneet katseet kääntymään helposti saavutettaviin, mukaviin retkeilypaikkoihin ihan lähietäisyydellä.
Kävelymatkan päässä, meren jäällä liikkuen voi helposti vierailla useammallakin laavulla. Noin 5 kilometrin päässä Täikön ja Selkäsaaren välistä löytyy Kajavakarin saari, jossa kota odottaa kulkijaa. Laitakarin saaren kaksi laavua sekä Kiikelin laavu ovat mukavia paikkoja koko perheen retkille. Myös Wanhassa Satamassa ja Mansikkanokalla sijaitsevat laavut on mukavia taukopaikkoja. Näille laavuille pääsee helposti kävelemällä, hiihtäen ja miksei jopa läskipyörällä. Lumikenkiä jäällä ei tarvita ja kaikilla paikoilla on makkaranpaistomahdollisuus.

Pienen automatkan päästä löytyy lisää mukavia tutustumispaikkoja. Ajoksessa Murhaniemen ja Kalasataman laavut, Veitsiluodon kalapaikan laavut ja Paavonkarin laavu löytyvät helposti ja ovat kokemisen arvoisia. Veitsiluodon kalapaikalla esteetön kulkeminen laavulle on mahdollista, jäällä voi kävellä pidemmänkin lenkin allasta kiertäen ja pilkkiminenkin onnistuu. Pilkkimiseen kalapaikalla toki täytyy olla erillinen lupa, johon löytyy lisätietoja sivuiltamme.

Vähän pidemmän retken kohteeksi löytyy Hankasalmen suunnalta Martimoaavan soidensuojelualueen, joka on yksi Euroopan linturikkaimmista alueista ja nyt kevät muuton aikaan todella näkemisen arvoinen. Automatka Simon kautta Hankasalmeen kestää noin tunnin verran ja ensimmäinen laavu onkin heti parkkipaikan yhteydessä. Reittejä löytyy 3 kilometrin luontopolusta 10 kilometrin Järviaavanlenkkiin. Lähimmälle aavalla olevalle laavulle on noin 3 kilometriä ja sen varrella on myös lintutorni. Martimoaavan valloitukseen suosittelen lumikenkiä. Lumikenkäilyyn oivallinen kohde on myös Tervolan Kätkävaaran 7 kilometrin huikea kaunis reitti. Sen puolivälissä on kota lepohetkelle ja evästelylle. Autolla reitin alkupäähän menee noin tunti. Reitillä on melkoisia korkeuseroja.

Luonnossa liikkuessa aina maistuu eväs. Olipa se sitten makkaraa, lettuja, suklaabanaaneja tai lämpimiä folioleipiä kahvin tai kaakaon kera. Hiljaisuus ja rauha vievät ajatukset pois arjesta ja antavat voimaa jaksaa taas eteenpäin. Näille retkille aikaa kannattaa varata ja suunnitella retket huolella. Tarvittaessa apua reittien ja retkien suunnitteluun löytyy kyllä.

Lumikenkiä (4 paria) nokipannuja ja nuotiopaistinpannuja voi vuokrata Lapinmeren Melonta-keskukselta. Ajan tasalla olevat latujen kunnostustiedot löydät täältä.

Lapinmeren Melontakeskus Oy
Päivi Koskela puh. 050 3266226 tai paivi.koskela@gmail.com
www.lapinmerimeloo.fi