Kesätapahtumia Kemissä

pallot

Kemin kesä on katettu monen näköisillä ja makuisilla tapahtumilla. Nämä menovinkit tarjoavat virkistävää vaihtelua auringon rentouttamille mielille.  

 

Lapsille ja nuorille 

Jo vuosikymmeniä lasten ilona ollut Kemin liikennepuisto on jälleen avattu. Hyvällä ilmalla touhua riittää jokaiselle arkipäivälle. Liikennepuiston lastenmusiikkifestivaali Rondelli pärähtää kuuluville keskiviikkoisin, ja alkaa 30.6. Heinäkuussa on erityinen päivä, kun Teatteri Tie tulee liikennepuistoon lauantaina 17.7. 

Kouluikäisten kesäloma pääsee mukavasti vauhtiin Lastenkulttuurikeskuksen järjestämillä Koululaispajoilla.  Pajoilla puuhaillaan kuutena päivänä 8.-17.6. välisenä aikana.  Ja sarjakuvahahmo Lempin Touhutunnit pistävät vauhtia kesäperjantaihin. Elokuun puolelle jatkuvien Touhutuntien aikataulu ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä 

Näistä menovinkeistä lisää myös Nuorison kesä Kemissä -esitteessä.  

 

Juhannukseen virittäytyminen 

Juhannusviikolla Kauppamaraton värittää katukuvaa torstaina 24.6. Kaupat ovat avoinna, ja kävelykadulla sekä Täiköntorilla on tarjolla ohjelmaa aamukymmenestä iltakahdeksaan. Koko perheen päihteetön juhannusaatto järjestetään Paavonkarissa perjantaina 25.6. kello 16-19. Juhannusaatto vierähtää kaupungissakin, kun tunnelmaa vahvistaa City Juhannus Kemin Sisäsatamassa. 

 

Kulttuurin pitovoimaa 

Kemin museot kutsuvat vierailemaan. Kemin taidemuseon ja Kemin historiallisen museon lisäksi kesällä voi tutustua Meripuistossa sijaitsevaan savupirttiin, jonka tummuneiden seinien sisällä voi aistia menneiden päivien elämänrytmin. Yli-Jaakheikin savupirtti on avoinna elokuun alkuun saakka.  

Eikä pidä unohtaa kirjastoa, jonka hyllyt ovat täynnä herkullisia tarinoita ja matkailuelämyksiä säästä riippumatta. Kemin kirjaston tarjontaa pääsee tutustumaan kesälläkin. 

 

Easy Living in Kemi 

Kemin kesään vakiintunut Easy Living in Kemi –festarit painottuvat tänä vuonna paikalliseen osaamiseen. Meripuiston laululavalla on siis luvassa menoa ja meininkiä heinäkuussa lauantaisin.  Kemin kesän tarjottimelle mahtuu paljon lisää tapahtumia, joihin voi käydä tutustumassa täältä.