Kemin sisäsatama kutsuu viihtymään!

pallot

Ravintoloitsijat ovat kantaneet kalusteet terasseille ja veneet ovat lipuneet laitureihin. Kemiläisten olohuoneeksikin nimitetty sisäsatama on pukeutunut kukoistavaan kesäasuunsa. Jäätelökioskikin on ilmestynyt katukuvaan. Museoiden ja näyttelyiden vitriinit on pyyhitty pölyistä ja minigolf mailat kaivettu varastosta.

Sisäsataman ravintolat ja palvelut

Sataman Krouwi

Sataman Krouwin kesämenu koostuu monenlaisista kesäpäivään sopivista herkuista kuten esimerkiksi laadukkaista burgeriaterioista, ruokaisista salaateista ja arkipäivien keittolounaasta. Aurinkoiselle terassille sopii 60 ruokailijaa ja varjoa kaipaaville tai sateen sattuessa tunnelmallisen aitan hirsiseinien sisältä löytyy saman verran paikkoja. Krouwi palvelee 1.-7.6. päivittäin ja 8.6. alkaen keskiviikosta sunnuntaihin. Katso tarkemmat aukioloajat ja lisätiedot menusta Krouwin sivuilta.

Ravintola Pursiseura

Viihtyisän ravintolan historia ulottuu aina vuoteen 1905, jolloin perustettiin Kemin Purjehdusseura. Pursiseuralla kannattaa maistaa ainakin puuhiiliuunin herkullisia pihvejä, hätkähdyttävän herkullisia pizzoja ja maistuvia hampurilaisia, joista erikoisuutena mainittakoon lohihampurilainen.

 

Rantamakasiini

Rantamakasiinin kodikas tunnelma kutsuu nauttimaan auringosta ja raikkaista juomista. Sisäsatama on Kemissä suosituin kohtaamispaikka kesällä ja alkusyksystä, Rantamakasiini on sen ehdoton helmi!

 

 

Katariina Laiwa, Satamakaffila Nuotta ja Sataman Valakia

Katariina Laiwan terassilla voit nauttia itsetehdyistä leipomotuotteista, kylmistä juomista ja lämpimästä palvelusta. Satamakaffila Nuotan tunnetuille pannareille on vaikea löytää vertaistaan, niin ikään Nuotassa törmäät sisäsataman palveluille tyypilliseen, sydämelliseen palveluun. Sataman Valakian isolla terassilla tai viihtyisissä sisätiloissa voit tyynnyttää pikkunälän tai nauttia upeasta kesämenusta pitkän kaavan mukaan.

Jähti-risteilyt

Merellinen henkäys Jähdiltä. Perämeren Jähti on rakennettu Kemissä vuosien 2005-2007 välillä, vanhan 1800-luvun laivanrakennusperinteen mukaisesti noudattaen mahdollisimman pitkälle aikakaudelta säilynyttä tietoja rannikkolaivoista. Perämeren Jähdin yleisöristeilyt ovat varattavissa Sataman Krouwin kautta. Yleisöristeilyjä kesäkuussa on tiedossa muun muassa Perämeren kansallispuiston alueella Torniossa sijaitsevaan, yhteen Suomen perinnemaisemakohteeseen, Pensaskariin. Lisätietoja risteilyistä löytyy Krouwin sivuilta.

Jalokivigalleria ja Sarjakuvanäyttely

Kemin Jalokivi- ja Sarjakuvanäyttely toivottaa vierailijat tervetulleeksi jälleen 1.6. klo 10.00 alkaen. Kesäkaudella näyttelyt ovat avoinna maanantaista lauantaihin. Näyttelyissä riittää tekemistä, katsottavaa ja lukemista. Lisäksi keskiviikkoisin ja perjantaisin on tarjolla Lempin touhutunti-kerho, jossa loruillaan, leikitään, askarrellaan ja tutustutaan hauskalla tavalla jalokiviin ja sarjakuvaan sarjakuvahahmo Lempin kanssa. Touhutunnille tulee ilmoittautua etukäteen. Katso tarkemmat tiedot näyttelyistä, kerhosta ja aukioloajoista sivustolta.

Yli-Jaakheikin savupirtti

Yli-Jaakheikin savupirtti on yksi kesäisen Kemin suosituimmista nähtävyyksistä. Savupirtti sijaitsee kauniilla paikalla vehreän Meripuiston laella Perämeren kimmeltäessä vain kivenheiton päässä rantabulevardin toisella puolella. Savupirttiin pääsee tutustumaan juhannuksen jälkeisellä viikolla 24.6. alkaen. Savupirtti on auki keskiviikosta sunnuntaihin ja paikalla on opas tutustuttamassa vierailijoita savupirtin historiaan ja suomalaisten asumis- ja elintapoihin 1700-1800-luvuilla. Lisätietoja museoiden sivuilta.

Meripuisto

Sisäsataman tuntumassa sijaitseva Meripuisto kuuluu Kemin vanhimpiin puistoihin. Puistossa sijaitsee edellä mainittu savupirtti unohtamatta historiallisia aittoja ja makasiinejä tai vanhaa Raatihuonetta, joissa paikalliset yritykset tarjoavat ravintola- ja kahvilapalveluita idyllisessä miljöössä. Puiston komea vanha omenapuu on hurmannut Meripuiston leikkipaikan vieraita kukkaloistollaan jo usean sukupolven ajan. Meripuiston laululavalla on järjestetty muun muassa Kesäri-konsertteja sekä yhteislaulutilaisuuksia. Tänäkin kesänä Meripuiston laululavalla kajahtaa sulosointuja kesälomalaisten iloksi, sillä heinäkuussa laululavalla on useita konsertteja ja yhteislaulutapahtumia. Tarkempia tietoja tapahtumista löytyy sivuston tapahtumakalenterista.

Vierasvenesatama

Kemin vierassatama sijaitsee kauniin Sisäsataman kainalossa Uléninrannassa, aivan keskustan tuntumassa. Kemin vierassataman käytännön toimista ja palveluista vastaavat Kemin Purjehdusseura ja Kemin Työväen Pursiseura

  • Lat 65.43,70 long 24.33,19  
  • Satamanumero 1964  
  • Merikartta 855,59  
  • Syvyys 2,4 m  
  • Vieraspaikkoja 18 kpl

Lisätietoja vierassatamasta löytyy Kemin kaupungin nettisivuilta.

Lähellä

LumiLinna-alueella toivotetaan vierailijat tervetulleeksi 1.7. alkaen, varattavissa nyt!

SeasideGlassVillat

Puistotietä pitkin vain muutaman minuutin lyhyen kävelymatkan päässä sisäsataman ravintoloista ja palveluista sijaitsevalla Lumilinna-alueella, merenrannalla, olevat Seaside Glass Villat tarjoavat ainutlaatuisen ja yksityisen yöpymiselämyksen Kemissä vieraileville. Jokainen villa on oma yksikkönsä omalla sisäänkäynnillä ja keittonurkkauksella. Villoista avautuu uskomaton merinäköala kesäiselle sinisenä kimaltavalle Perämerelle. Mansikkanokan puisto ja uimaranta tarjoavat luontoelämyksen vierailijoille aivan majoituksen välittömässä läheisyydessä. Lisätietoja ja varaukset tästä.

SnowExcperience365

Lumilinna-alueella voi kokea lumen ja jään viilentävä vaikutuksen vuoden jokaisen päivänä, myös kesällä. Olipa ulkona miten lämmin tahansa, sisällä on 5 astetta pakkasta, joten tämä linna ei sula koskaan. SnowExperience365- elämystilaan on rakennettu upeita jääveistoksia ja jääliukumäki. Seaside Glass Villoissa majoittuville elämystilan sisäänpääsymaksu sisältyy majoitusvarauksen hintaan. Katso tästä tarkemmat tiedot aukioloajoista ja sisäänpääsymaksuista.

Tervetuloa! Nähdään Kemissä!

pallot
tahti
Suosittelemme
c
Kemi Card

Nähtävyydet, Museot ja näyttelyt, Sisäsatama

Kemin Jalokivigalleria ja Sarjakuvanäyttely – The Arctic Gems & Comics

Sisäsatama, Kesä, Risteilyt

m/s LEILA

Risteilyt, Kesä, Ryhmille, Sisäsatama

Perämeren Jähti

Ravintolat, Sisäsatama

Rantamakasiini

Ravintolat, Sisäsatama

Ravintola Pursiseura

Sisäsatama, Kesä

Safaris Cafe vuokraustoiminta

Kahvilat, Sisäsatama

Satamakaffila Nuotta

Juhlatilat, Kesä, Ravintolat, Ryhmille, Sisäsatama

Sataman Krouwi

Ravintolat, Sisäsatama

Sataman Valakia

Kesä

Seadventures Vesiurheilukeskus

tahti
Suosittelemme
c
Kemi Card

Nähtävyydet

SnowExperience365

Museot ja näyttelyt

Yli-Jaakheikin savupirtti