Skip to content

Kemin LumiLinna on nyt ympärivuotinen

pallot

Kemi on tunnettu LumiLinna-kaupunkina. Joka talvi, vuodesta 1996 lähtien, kaupunkiin on noussut upea linna, joka on rakennettu vain ja ainoastaan lumesta ja jäästä. Lumi ja jää on saatu Perämerestä ja keväällä linna on sulanut takaisin mereen. LumiLinnamme on siis kierrätettävä linna! Nyt linnan tarina on muuttanut muotoaan ja palvelut kehittyneet, kun LumiLinna on avoinna läpi vuoden.

Kemin Mansikkanokalle on rakennettu LumiLinna-alue, jonne johtaa Lumilinnankatu. Kemin 150-vuotisen juhlavuoden kunniaksi mittavan kokoinen päärakennus vihittiin käyttöön kaupungin juhlapäivänä 5.3.2019. Vaikka talvikuukausina rakennetaan LumiLinna, jonka muurien sisällä voi nukkua makeasti LumiHotellin sviitissä, laskea mäkeä tuubimäessä, ihastella upeita lumen ja jään veistoksia ja sukeltaa sadunomaiseen tunnelmaan lumisilla käytävillä, nyt lumen ja jään elämys on tarjolla läpi vuoden. Päärakennuksessa sijaitsee SnowExperience365, jossa pakkasta on kesähelteilläkin. Elämystilassa voi tuntea lumen narskunnan huopatossun alla, istahtaa jääpöydän ääreen drinkille, laskea jäämäkeä ja ihmetellä jäätaidetta vuoden jokaisena päivänä. 74-paikkainen Jääravintola mahdollistaa elämyksellisen illalliskokemuksen jokaisena vuodenaikana.

Lämpimässä voi ruokailla Lumihiutale ravintolassa toisessa kerroksessa. Ravintola tulvii valoa ja avaa upean maiseman merelle. Ravintolan menuissa maistuvat sesonkien raaka-aineet. Kokkimme valmistavat herkulliset ateriat lähialueen makumaailmasta lumilinnan omalla tvistillä. Annokset ovat myös silmänruokaa ja avokeittiöstä kantautuvat tuoksut siivittävät vieraan Modern Arctic Taste-makumaailmaan. Ravintolan tilat ovat muuntautuvat ja sopivat siksi erinomaisesti myös kokouksiin ja erilaisiin seminaari- ja juhlatilaisuuksiin. Ravintolassa tarjoillaan myös aamiainen ja buffetlounas, sekä erikoisbuffet niin pikkujouluihin kuin äitienpäivään ja vappuun. Lumipallo jäätelöbaarissa voi kahvitella ja nauttia LumiLinnalla voi majoittua pohjoisen taivaan alla läpi vuoden Seaside Glass Villoissa meren rannalla. Villat on valmistettu suomalaisesta hirrestä ja lasista. TV-ruutua ei näissä huviloissa katsella vaan sängyssä makoillessa avautuu upea maisema niin merelle kuin taivaalle lasipintojen ansiosta. Villat ovat ilmastoidut kesällä ja lämmitetyt kylminä kuukausina.

LumiLinna-alueen vieraat voivat myös hemmotella itseään päärakennuksen saunatiloissa. Saunoista ja saunaterassilta avautuu myös maisema hienosti merelle. Saunojen läheisyydessä toimii Sea Lapland Day Spa, jonka rauhallisissa hoitohuoneissa voi nautiskella vuodeaikahoitojen parissa tai käydä suolahuoneessa. Aktiviteetit tarjoilee Lapland safaris ja Sea Lapland Safaris. Kesällä voit osallistua veneretkelle saareen, tutustua Meri-Lappiin meloen tai pyöräilen ja vaeltaen. Syskyllä ihastellaan luonnon väriloistoa ja revontulia mönkijäsafareilla tai fatbiken kyydissä ja talvella risteilään Jäänmurtaja sampolla ja nautiskellaan meren jäällä moottorikelkkailen, hiihtäen, ilmatyynyaluksen kyydissä tai ajoradalla Teslan kyydissä. LumiLinna-alue monipuolisine palveluineen on nyt avoinna vuoden jokaisena päivänä ja palvelee niin päiväkävijää, kokoustavaa, hemottelua kaipaavaa kuin bucket list -matkaajaakin.