Ideoita kesäpäivään

pallot

Kesälomat ovat käynnistyneet ja lapset, sekä aikuiset kaipaavat lomatekemistä. Kemissä pääset kokemaan monenlaisia aktiviteetteja ja kohteita riittää vaativampaankin makuun.

Etsi kätköjä, bongaa patsaita 

Kemissä on panostettu pyöräliikenteen väyliin keskustan alueella, myös maastosta löytyy haastavia reittikokonaisuuksia. Voit vuokrata pyöriä ja kysyä lisätietoa reiteistä esim. Meri-Lapin Pyörävuokraamosta.

Kesäisiä katuja tallustellen tai pyöräillen voi samalla kokeilla vaikkapa geokätköilyä tai patsaiden bongailua. Kemissä kätköjä löytyy monesta paikasta aina Sauvosaaren alueelta lähisaariin. Vinkkinä vielä, että heinäkuussa alueella kokoontuu satamäärin lajinharrastajia, joten nyt jos koskaan on hyvä hetki perehtyä lajin saloihin.  

Oletko koskaan bongaillut Kemin patsaita tai miettinyt teosten taustoja? Kemissä on lähes 100 julkista taideteosta, patsasta ja muistomerkkiä. Kaupungin keskusta-alueelta löytyy useampia eri taiteilijoiden suunnittelemia patsaita. Lisätietoja ja taustoja julkisesta taiteesta löytyy kattavasti Kemi Card:in kautta. Katso patsaiden sijainti ja lisätiedot Kemi Cardista tästä 

 

Museo-, esitys- ja näyttelytarjonta kulttuurinnälkäisille 

Taidemuseossa on 21.8.2021 asti Lapsena aina -näyttely ja museon seinät täyttyvät kesän ajaksi lapsiaiheisista taideteoksista. Esillä on viitisenkymmentä museon omasta taidekokoelmasta poimittua teosta, joista vanhimmat ovat 1900-luvun alusta ja uusimmat vuodelta 2021. 

Toinen mielenkiintoinen näyttely on Luontoa ja luonnetta Kemin historiallisessa museossa 29.5.2021 saakka. Näyttelyssä on esillä yhteensä 44 teosta, joiden aiheet kumpuavat luonnosta ja kemiläisestä maisemasta.

Jäätaidetta voi ihastella ympäri vuoden Mansikkanokan rannassa LumiLinna-alueella uniikissa SnowExperiece365 tilassa. Kun pulkka ei enää luista luonnonlumilla, saa samalla reissulla vauhdin nälkää sammutettua jääliukumäen pyörteissä. Sarjakuvanäyttely ja Jalokivigalleria Kemin sisäsatamassa tarjoilee kävijöille harvinaisen kokoelman sarjakuvia ja jalokiviä saman katon alla.   

Kemin kaupungin teatterin poikkeusolo-ohjelmistoon kuuluu muun muassa kaksi Neil LaButen lyhytnäytelmää, joiden pyörteisiin voi sukeltaa vaikka omalta kotisohvalta. Lisätietoja löytyy Teatterin kotisivuilta. Myös elokuvateatteri Kinopirtti palvelee elokuvien ystäviä poikkeusolot huomioiden turvallisesti.  

 

Uimarannoille rentoutumaan

Kemin tunnetuin uimaranta on keskustan kupeessa sijaitseva Mansikkanokan uimaranta, jonka matala rantavesi ja tasainen hiekkapohja on turvallisempi vaihtoehto myös pienten lasten polskutteluun. Rannalta löytyy kaksi beachvolley-kenttää ja tilaa jää myös hyvin auringonpalvojille. Takajärven uimaranta on hieman rauhallisempi ja siellä järviveden ääressä viihtyvät kaikenikäiset paikalliset. Takajärveltä löytyy myös leikkipuisto ja laavu, uimarannan toisella puolella on kuntoilupaikka, josta pääsee kiertämään 7 kilometrin kuntoilureitin kauniissa metsämaisemissa. Kaikki Kemin uimarannat löydät täältä.

 

Päivän päätteeksi syömään 

Vielä menee hetki ennen kuin ravintoloiden ja kahviloiden terasseille kannetaan kalusteet ja päivänvarjot. Sitä odotellessa kahvia, maukasta lounasta ja illallista voi nauttia useimmissa ravintoloissa sisätiloissa, terveysturvallisesti totta kai.  

Lisätietoja luontopoluista, auringonpalvontaan sopivista laavuista, pidemmistä retkireiteistä ja muista alueen palveluista löytyy kattavasti sivustolta. 

 

Kemissä on koko kesän aikana useita eri tapahtumia. Kesän 2021 ajankohtaiset tapahtumat löytyy Visit Kemin etusivulta sekä kemi.fi etusivulta.