Skip to content

Hauskaa syksyä Kemin kaupunginteatterissa

pallot

Kemin kaupunginteatterin syksyn 2019 alkaa hauskasti Marc Camolettin kirjoittamalla täyteläisen romanttisella klassikkofarssilla Älä pukeudu päivälliselle. Bernard on suunnitellut viettävänsä viikonlopun salarakkaansa Brigitten kanssa. Tilanne kuitenkin mutkistuu, kun hänen vaimonsa päättää jäädä myös viikonlopuksi kotiin. Onneksi paikalle on tulossa Bernardin hyvä ystävä Robert, joka päätyy auttamaan ystäväänsä hädässä. Robertilla on kuitenkin itselläänkin jo lusikka pahasti sopassa, sillä hän pelkää suhteensa Bernardin vaimoon paljastuvan. Entisestään hän sotkee asiat, kun erehtyy luulemaan tilaisuuteen kutsuttua kokkia Bernardin salarakkaaksi, jonka puolisoa on pakotettuna luvannut esittää. Kun kokkikin on yhtäkkiä salarakas, tarvitaan vielä yksi hämmentäjä lisää ja näin alkaa olla kasassa sellainen keitos, jota saadaan selvittää yön pimeille tunneille asti. Marc Camolettin Älä pukeudu päivälliselle (Pyjama pour six) on vauhdikas väärinkäsityksien ja intohimoisten kohtaamisten ryhdittämä täyteläinen ja hauska romanttinen klassikkofarssi. Esitykset Kemin Pirtillä.

Syksyn toisena ensi-iltana Kemin Pirtillä esitetään Oliver Bukowskin näytelmä Voitto kotiin. On 90-luvun alkupuoli pikkukaupungissa entisessä Itä-Saksassa, keskellä ei mitään. Siellä elävät herra ja rouva Gretschke, vähäisesti koulutettu ja pikavoitosta haaveileva pariskunta, joista olosuhteet pakottavat esiin amerikkalaistyylistä yritteliäisyyttä. Vaikka usko omaan salakapakkaan tai aviopuolisoon on välillä hyytyä, säilyy luottamus parempaan huomiseen vahvana. Elämänmakuinen musta komedia pitkästä avioliitosta, yrittäjyydestä ja ihmisistä yhteiskunnan laitamilla.

Syksyn kolmatta ensi-iltaa vietetään Tullimakasiinilla Viirun ja Pesosen joulun merkeissä. Jouluaatto on huomenna. Ruoat tekemättä, piparit leipomatta, kuusi hakematta ja lahjatoiveetkaan eivät ole vielä kantautuneet pukille asti. Kun Pesonen vielä loukkaa jalkansakin, kuinka käy parivaljakon joulun? Onneksi ystävysten ei tarvitse selviytyä kaikesta yksin…Viirun ja Pesosen joulu on koko perheen lämminhenkinen näytelmä, joka tuo kaikille varmasti joulumielen. Tullimakasiini on kuin luotu tätä esitystä varten.

Katso koko kauden esityskalenteri ja liput tästä.