Sommardagar i Kemi

pallot

Välkommen till Kemi!

Tillbringa en dag eller två i Kemi och du kan uppleva mångsidig sommar! Det finns vackra landskapen och mångsidiga aktiviteter utan anhopning i Kemi på somrarna. Du kan uppleva verklig sommar med marinmålning och ha en oförglömlig lov.

 

Kemi har vackra naturstigar som är öppen för alla hela sommaren. Där kan man också cykla lätt. Om man behöver kan man också hyra en cykel. Har du provat en riktigt populär fatbike? Det finns också guidade vandringsturer genom olika platser, till exempel, vid vatten eller till skog.

Man kan njuta av naturstigar i Kiikeli till exempel. Där kan man beskåda från utsiktspunkt. Det finns fiskemöjlighet för personer med nedsatt rörlighet i Veitsiluodon kalapaikka och Kemi har många skärmskydd där du kan beundra somrig natur.

Om du är intresserad av djur kan du besöka Kotieläinpuisto Arkadia som ligger bara 20 minuter från Kemi. Man kan beundra djuren men också prova trampbåt till exempel. Du kan också ha semester som fåraherden; boka ny för sommaren 2022 herdens semester.

 

Till havet för att fräscha upp

Om havet lockar dig kan du åka vattenskidor och låta vattenskoter ta dig. Det finns mångsidiga aktiviteter, upplevelser och alternativ för att göra ensam eller tillsammans. Om du är intresserad av SUP-brädor, trampbåtar, tur med soffa eller dynor kan du hitta tilläggsinformation här. Till festen kan man ha en marin atmosfär med olika komplett paket. Det finns också guidad kajakpaddling.

Lukten av havet bjuda också in kryssning. En stig rundar närliggande skärgård och förråder utmärkta landskapen. Speciella kryssningar tar dig djupt in i din fantasivärld, med spöken eller till tyst historia. Du kan också ta Jähtis kryssning till Hailuoto. I Inre hamnen i Kemi ligger Minigolf som inspirerar hela familjen. Du kan också spela golf på större grädde i greener av Kemin Golf.

 

För kulturintresserade

Man kan beundra unika samlingar i Kemin Jalokivigalleria och Sarjakuvakeskus när en sagofigur som heter Lempi tar barn på ett äventyr till hektiska timmar och sommar festivaler. Om vädret känns för varmt kan du alltid dyka in snön och isen. Efter en kall upplevelse kan det vara nödvändigt att koppla av i fred. Stugliv lyckas och du behöver inte resa längre än havet. Om du har en husvagn eller husbil finns det också en möjlighet att övernatta bredvid Lumilinna eller vid stranden av Kemijoki.

Inre hamnen i Kemi är den bästa sevärdheten i Kemi. Otaliga hamn restaurang terrasser, en glasskiosk, minigolf och en hoppborg lämpar sig också för de små i

familjen. Den inre hamnen pulserar med glädje och liv på sommaren. Vi rekommenderar det varmt.

Att komma runt staden Kemi är enkel i sommar: Summer Shuttle som är en liten buss tar sig runt på fredagar och lördagar klockan 18-21. Det är gratis för kunderna. Du kan hitta dagliga erbjudanden av restauranger och mycket mer information och erbjudande i Kemi Card.

Du kan hyra en stadscykel i två timmar eller till och med hela dagen. Man kan hyra cyklar från följande platser:

Cafe Hertta, Rautatiekatu 1

Rock Bar & Grill 82, Keskuspuistokatu 1

Sataman Valakia Restaurant, Kemi inner harbour

Kemi SnowCastle Resort

Välkommen till somrig Kemi!