Ryhmä Kellarisyövyttäjät: VIIVASTA KUVAKSI 5. – 30.9.2020

pallot

Näyttelyssä ovat mukana Kaisu Hamari, Paula Jakunaho, Sirkka Kortelainen, Anu Kosonen, Kyösti Miettinen, Timo-Pekka Miettinen, Vesa -Jaakko Miettinen, Armi Miettunen ja Pipsa Vuolevi.

Galleria Pohjanrannan syyskuun näyttelyyn ovat asettaneet töitään Kivalo-opiston Simon grafiikanryhmän jäsenet teemalla Viivasta kuvaksi. Opintopiirin vedosten aiheet vaihtelevat tyypillisesti oppilaiden mieltymysten ja opittavien asioiden mukaan elämän lähipiiristä, jolloin näyttelyn töiden aihemäärä on runsas. Maisemat, olivatpa ne realistis- tai fiktiivislähtöisiä, kiinnostavat aina teki-jäänsä, samoin erilaiset puut ja kukat. Eläimissä haetaan ehkä eniten luonnonmukaisuutta. Lisäksi näyttelyssä on joitakin töitä, joiden aiheiden pohja on mietiskelevämpi.

 

”Koska metalligrafiikan työstäminen lähtee pääasiassa syövyttämällä kuparilevylle ensin viivakuva ja siitä jatkamalla hartsipölytyksen kautta joko kaksi- tai kolmiulotteisten väripintojen aikaansaamiseksi, oli aika luontevaa valita näyttelyteemaksi Viivasta kuvaksi”, kertoo ryhmän vetäjä Kyösti Miettinen.

 

Ryhmän jäsenistä muutamilla on jo vuosien, toisilla taas vain vuodesta kahteen kokemus grafiikan tekemiseen, koska nuorimmat harrastajat ovat alle kaksikymppisiä. ”Vaikka olemme keskittyneet pääasiassa perusmetalligrafiikkaan, huomaan vuosienkin harrastuksen jälkeen oppilaiden löytävän aina uutta eikä innostus laimene vielä yli kahdeksankymppisenäkään. Uusien oppilaiden kohdalla on mielenkiintoista huomata se vaihe, kun halu tehdä omia päätöksiä aiheen toteuttamisessa alkaa voimistua opettajan ohjeita voimakkaammaksi”, kuvailee Miettinen ryhmänsä työskentelyä.

 

Simossa grafiikan ryhmä on ainoa aikuisten kuvataideryhmä, joka on toiminut yhtäjaksoisesti yli kaksikymmentä vuotta. Toimintansa ryhmä aloitti Simon ja Kuivaniemen kansalaisopiston alaisuudessa jatkaen Kivalojen opiston ja nykyisin Kivalo-opiston ryhmänä. Pieniä kokeiluja esimerkiksi carborundumilla on tehty, mutta tässä Kivalojen opiston ja Kivalo-opiston toiminta-aikansa ajan ensimmäisessä näyttelyssään ryhmä tuo esille pääasiassa musta-valko-grafiikkaa.

Yhteystiedot

044 5770769
anu.riestola@pto.fi
Galleria Pohjanranta Pohjantie 23 Keminmaa

Suosittelemme

pallot

Syysloman aktiviteetit

Vältä ruuhkat - lomaile Meri-Lapissa!

Nauti luonnosta ja väriloistosta

Katso vinkit

Kemin kaupunginteatterin syksy 2020 starttaa Jäniksen vuosi -näytelmällä

Turvallisesti teatteriin