Julistetaidetta neuvostomaasta 15.9.2020 – 31.1.2021

pallot

Kemin historiallisen museon vaihtuvien näyttelyiden tilan syysnäyttelynä nähdään Julistetaidetta Neuvostomaasta. Näyttely avataan 15.9.2020 ja se on nähtävissä ensi vuoden tammikuun loppuun saakka. Nähtävillä olevat julisteet kuuluvat tamperelaisen työväenmuseo Werstaan kokoelmiin, jonne ne ovat siirtyneet vuonna 1946 perustetun Lenin-museon yhdistyttyä osaksi työväenmuseota vuonna 2014. Kemin kulttuurikeskuksessa sijaitseva historiallinen museo on avoinna tiistaista perjantaihin klo 11-18 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 10-15.  

Nyt esillä oleva näyttely kuvastaa julisteiden kautta Neuvostoliiton vaiheita lokakuun vallankumouksesta järjestelmän kaatumiseen asti vuonna 1991. Esillä on neuvostovallan alkuvuosien avantgardistisia kuvia ja 1980-luvun neuvostojärjestelmän ongelmia ja  ilmiöitä kuvaavia humoristisia julisteita.  

Neuvostoliittolaisen julistetaiteen aiheet peilaavat aikaansa ja varsinkin sadan vuoden takaisissa julisteissa taisteltiin sosialismin puolesta sekä tiedotettiin uusista ihanteista ja käytännön asioista myös luku- ja kirjoitustaidottomien kansalaisten ymmärrettävässä  muodossa. Myöhemmin julisteet saattoivat irvailla neuvostoyhteiskunnan ongelmille ja Neuvostoliiton hajoamisen  jälkeen julisteet kritisoivat uutta järjestelmää ja venäläistä rosvokapitalismia. 

Kemin kulttuurikeskuksessa sijaitseva historiallinen museo on avoinna tiistaista perjantaihin klo 11-18 ja lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-15. Kemin museoihin on vapaa pääsy. 

Yhteystiedot

016 258 247
historiallinenmuseo@kemi.fi
Historiallinen museo Kemin kulttuurikeskus Marina Takalon katu 3 94100 Kemi

Suosittelemme

pallot

Syysloman aktiviteetit

Vältä ruuhkat - lomaile Meri-Lapissa!

Nauti luonnosta ja väriloistosta

Katso vinkit

Kemin kaupunginteatterin syksy 2020 starttaa Jäniksen vuosi -näytelmällä

Turvallisesti teatteriin