Pohjanrannan Galleria: Pertti Hiltunen, Tuokiokuvia 2.12.2020-13.1.2021

pallot

Piirustuksia ja maalauksia vuosilta 1968 – 2012

Pertti Hiltunen (s.1941, Simo) on harrastanut maalausta nuoruudesta saakka. Hän on itseoppinut kuvataiteilija. Työuransa hän teki poliisina.
”Kemin Lyseon Lukion Kuvataiteen lehtori, Matti Goman (emeritus), näki töitäni 1970-luvulla ja innostui. Hän on ollut mentorini kuvataiteessa”, kertoo Hiltunen.
Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä Hiltunen piti vuonna 1976 Savitaipaleen Vanhassa pappilassa. Hänellä on ollut yhteensä 17 omaa näyttelyä mm. Kemissä, Lappeenrannassa, Lemillä, Pudasjärvellä, Savitaipaleella, ja Taipalsaarella. Galleria Pohjanrannan näyttely on 18.
Hiltusen töistä on jyryttänyt näyttelyn Pohjantähti-keskuksen kulttuurituottaja, kuvataiteilija Anu Riestola. ”Olen valinnut Pertti Hiltusen tuotannosta temaattisia kokonaisuuksia”, kuvailee Riestola.
” Kun näin Pertin töitä, ensimmäiseksi ihastuin hänen talvista luontoa ja vanhaa rakennettua kylämiljöötä kuvaaviin akvarelleihin. Ne ovat raikkaita ja valovoimaisia, rennosti maalattuja ja niissä näkyy paitsi Pertin rakkaus luontoon, myös hänen toinen intohimonsa, vanhat hirsirakennukset.”
Hiltunen onkin entisöinyt kaksi vanhaa hirsirakennusta, toinen Simossa vuonna 1979 ja toinen Savitaipaleella vuonna 1987. Simon entisöidystä talosta hän sai Hurrikas-palkinnon silloiselta Lapin lääninhallitukselta.
Akvarellit on maalattu paikan päällä ulkoilmassa ranskalaisten impressionistien tyyliin. Öljy – ja akryylityöt on tehty työhuoneella.
Maisemien lisäksi Hiltunen on maalannut runsaasti muotokuvia, mm. eläkkeelle siirtyneistä poliisikollegoistaan. Näyttelyssä on esillä niin lasten kuin aikuisten potretteja sekä omakuvia. Hiltunen tekee muotokuvia myös tilauksesta.
Näyttely on tavallaan valikoitu retrospektiivinen näyttely Hiltuselta, joka on ollut häkellyttävän tuottoisa taiteen tekemisessään. Näyttelyssä on yhteensä 110 maalausta ja piirustusta vuosilta 1968 – 2012.
Tervetuloa nauttimaan taiteellisista elämyksistä Pertti Hiltusen viehättävien ja ekspressiivisten töiden äärelle Galleria Pohjanrantaan.
Korona-tilanteen takia avajaisia ei pidetä.
Galleriassa on runsaasti tilaa turvavälien pitämiseen ja käsien desinfiointiainetta on saatavilla.
Suojamaskeja saa hotellin vastaanotosta.
Lisätietoja:
Kulttuurituottaja Anu Riestola, puh. 044 577 0769, [email protected]
Pertti Hiltunen, puh.0400 850 708,
[email protected]

Yhteystiedot

044 5770769
Galleria Pohjanranta Pohjantie 23 Keminmaa

Suosittelemme

pallot

Nauti kevätpäivistä Kemissä

Varmistathan palveluiden avoinnaolon