Film Friendly
VARAA VERKOSSA
SAAPUMINEN
LÄHTÖ
SAAPUMINEN
LÄHTÖ
PVM

Aikuisia

Lapsia (4-11 vuotta)

Lapsia (0-3 vuotta)

SAAPUMINEN
PVM
0,00 €

Film Friendly

Yrityksemme on osallistunut Lapin elokuvakomission järjestämään Film Friendly -valmennukseen keväällä 2013. Tunnemme elokuva-alan perustarpeet. Olemme sitoutuneet palvelemaan tuotantoryhmiä joustavasti, tehokkaasti ja luotettavasti.

Tervetuloa kuvaamaan Lappiin!
Lapin elokuvakomissio

Jäänmurtaja Sampo

Vuosina 1961 - 1987 jäänmurtaja Sampo toimi ammattikäytössä valtion jäänmurtajana, ennen kuin se päätyi nykyiseen tehtäväänsä Kemiin Ajoksen satamaan. Reiluun neljännesvuosisataan sisältyy värikkäitä vaiheita, joista ei puutu jännitystä eikä dramatiikkaakaan. Kaikkiaan Sampon vuosikymmenet ovat osana suomalaisen talvimerenkulun yhtä tärkeintä historiallista ajanjaksoa.

Sampo rakennettiin vuonna 1960 Wärtsilän telakalla Helsingissä. Sampon toiminta matkailukohteena on kokonaan oma tarinansa. Edesmennyt Kemin kaupunginjohtaja Juhani Leino oli idearikas mies, joka keksi hankkia kaupungin omistukseen valtiolta vapaaksi jääneen jäänmurtajan. Leinon idea herätti aikoinaan kummastusta, ja rajua vastustustakin. Mutta kaikkienSampon hyväksi panostaneiden peräänantamattomuus, ja innoittunut työ ovat taanneet Sampon maineikkaan toiminnan yhtenä kaupungin suurena matkailuvalttina aina vuodesta 1988 lähtien.

Jäänmurtajan sesonkiaika alkaa hieman ennen joulua ja kestää noin neljä kuukautta. Risteilyillä kävi viime vuonna noin 16 000 asiakasta. 25 risteilyvuoden aikana vieraita on saapunut yli 50 maasta.

Filmituotantoryhmille Sampo tarjoaa uniikit ja erinomaiset kuvauspuitteet. 1960-luvun tunnelma, alkuperäiset moottorit ja alkuperäisessä asussaan yhä toimiva jäänmurtaja ovat elävää historiaa. Sampo pystyy myös kuljettamaan jopa 150 hengen kuvausryhmän jäiselle Perämerelle, yhdelle Euroopan laajimmista yhtenäisen jään alueista. Jään paksuus voi tammi-maaliskuussa (joskus huhtikuulle asti) olla jopa 90 cm. Arktisten jääkenttien kuvaaminen turvallisesti ja mukavasti, ilman toivomattomia vaaratilanteita, on siis mahdollista!

Kemin LumiLinna

Kemin LumiLinna Perämeren rannalla on paitsi suuri ylpeydenaihe, myös erinomainen esimerkki lumirakentamisen osaamisesta. Vuosittain – talvella 2017 jo 22. kerran – rakennettava linna tarjoaa elämyksiä sekä lapsille että aikuisille. Näyttävä valaistus tuo linnan mittasuhteet ja rakenteet sekä lumi- ja jääveistokset esille näyttävästi. LumiLinna on avoinna tammikuun lopusta huhtikuun ensimmäiselle viikolle.

LumiLinnan muurien sisäpuolelle sijoittuvat LumiRavintola (200 paikkaa), LumiHotelli (21 huonetta, 48 vuodepaikkaa), LumiKappeli (60 paikkaa) ja erilaisia katettuja käytävä- ja galleriatiloja. LinnanPiha ja lumiliukumäet tarjoavat käyttöön muureilla suojatun tilan avoimen taivaan alla. LumiLinna rakennetaan joulu-tammikuussa, ja sen teema ja yksityiskohdat vaihtelevat vuosittain.

Kuvausryhmille LumiLinna tarjoaa valmiin lumirakenteen, joka on rakennettu viimeistellysti ja laadukkaasti ”snow-how´lla”. Tuotantoryhmien käytettävissä ovat myös lämpimät tilat päärakennuksessamme: kahvila, pukeutumistilat, laukkuhuone, suihkut jne. Linnan vieressä. Järjestämme catering-palvelut joustavasti ja toiveidenne mukaisesti. Myös kuvauksissa tarvitsemanne erilliset lumi- ja jäärakenteet toteutuvat yhteistyössä lumirakentajiemme kanssa.

Film friendly

Catering

Meillä on pitkä kokemus catering-palveluista mitä erilaisimmissa paikoissa. Toimitamme lounaat, välipalat ja virvokkeet kuvauspaikoille – niin jäänmurtaja Sampolle, LumiLinnaan kuin muihinkin kohteisiin. Ravintolamme toteuttaa vuosittain myös suurten asiakasryhmien (100-200 hlöä) tarjoiluja sekä omissa tiloissamme että asiakkaan valitsemissa kohteissa.

Muuta

Kemi tarjoaa hyvät edellytykset kuvauksille myös talvikauden ulkopuolella. Perämeri saaristoineen aivan kaupungin edustalla on helposti saavutettavissa laivalla tai vaikka kanootilla. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. safariyritykset ja suuret laivaristeilijät. Lähialueella on lukuisia kuvauskäyttöön sopivia kohteita, mm. toiminnassa olevat paperitehtaat, satamat ja vastaavat teollisuusmiljööt.

Kemi-Tornion lentokenttä sijaitsee vain 7 km kaupungin keskustasta. Kemissä on useita hotelleja sekä muita majoituspalveluja erikokoisille ryhmille.

Hotelli Cumulus, Kemi
Hotelli Merihovi, Kemi
Hotelli Palomestari, Kemi

Referenssejä

  • 1988-2012: Jäänmurtaja Sampo – TV-ja filmiryhmiä eri maista
  • 1996-2012: LumiLinna - useita kaupallisia tuotantoja, mainos- ja musiikkivideokuvauksia jne
  • 1998: LumiLinna – ohjelmia ja reportaaseja: CNN, Sky Channel, Discovery, Deutsche Welle, BBC
  • 1999: Susanna Rahkamo & Petri Kokko Jäätanssishow kuvattiin LumiLinnassa
  • 2007: Icebreaker Sampo – “Nummer acht: Everything is going to be alright”, Guido van der Werven
  • 2009: ABC-kanavan aamu show “Good Morning America“, suorat lähetykset LumiLinnasta
  • 2012: LumiLinna – “Tumman veden päällä”, elokuvan yksi kuvauskohteista
  • 2015: LumiLinna & Jäänmurtaja Sampo - Tarec Taylor´s Nordic Cookery
&nbsp

Film Friendly henkilökuntamme:

Kemin Matkailun Film Friendly –asiantuntijat auttavat teitä keskittymään itse tuotantoon. Tunnemme alueen ja sen toimijat. Kokemuksemme ja tietotaitomme ovat käytettävissänne. Kerro tarpeenne ja toiveenne – käydään töihin!

Tiedottaminen, viestintä ja PR

Noora Barria
+358 40 149 6306
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

HR & asiakaspalvelupäällikkö

Anne Pietilä
+358 40 746 2557
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jäänmurtaja Sampo

Oskar van Ieperen, risteilyisäntä