Kemin LumiRavintola voitti kansainvälisen matkailupalkinnon
VARAA VERKOSSA
SAAPUMINEN
LÄHTÖ
SAAPUMINEN
LÄHTÖ
PVM

Aikuisia

Lapsia (4-11 vuotta)

Lapsia (0-3 vuotta)

SAAPUMINEN
PVM
0,00 €

Kemin LumiRavintola on voittanut kansainvälisen The World Luxury Restaurant Awardsin myöntämän "Luxury Unique Experience" -palkinnon maanosa-sarjan ainutlaatuisen eurooppalaisen luksuselämyksen tarjoajana. Kemiläisten kohteiden kansainvälinen menestys jatkuu, sillä viime vuonna LumiHotelli vei voiton maailmanlaajuisen ainutlaatuisen luksuselämyksen tarjoajana ja Suomen parhaana ekohotellina.  Nyt asiakasäänestyksen kriteerinä olivat ravintolan ensiluokkainen sisustus, hyvä ruoan laatu ja yksityiskohtien korostaminen sekä viimeistelty tuote- ja palvelukokonaisuus. Äänestäjät ja ravintolan saama asiakaspalaute ovat merkittävässä roolissa valintoja tehtäessä.

LumiRavintola toimii Kemin LumiLinnassa. Noin 200-paikkaisessa ravintolassa tarjoillaan kauden aikana päivittäin sekä lounasta että kolmen ruokalajin illallismenu, joka koostuu suomalaisista ja etenkin meri-lappilaisista raaka-aineista. Jääpöytien äärellä nautittu illallinen on elämys, jossa puhtaat suomalaiset maut – paikalliset sienet ja kasvikset, poro ja siika sekä suomalaiset marjat – ovat esillä. ”Tulevalle talvelle kehitämme menuja ja niiden esillepanoa ainutlaatuisessa ravintolamiljöössä edelleen”, sanoo Kemin Matkailun toimitusjohtaja Susanna Koutonen.

”Vuodesta 2018 lähtien LumiLinnan ja LumiRavintolan palvelut laajenevat ympärivuotisiksi. Matkailijoilla on mahdollisuus ruokailla LumiRavintolassa  tai nauttia juomat jääkuksasta ympäri vuoden. Vaatetus ei tule olemaan ongelma kesävieraillekaan, sillä saatavilla on toppavaatteita ruokailun ajaksi”, Koutonen naurahtaa. 

Ympärivuotisen LumiLinnan rakentaminen alkaa Mansikkanokalla syksyllä 2017. Uudet tilat sijoittuvat jo rakennettujen palvelujen läheisyyteen. Rakennusvaiheen aikataulusta ja yksityiskohdista tiedotetaan lisää projektin edetessä. 

Kemin Matkailu Oy on nimetty tänä vuonna Lapin vuoden aluekehittäjäksi. Se hyödyntää ennakkoluulottomasti Meri-Lapin matkailullisia ominaispiirteitä matkailutoiminnan kehittäjänä. Meri, lumi ja jää ovat elämyksellisessä osassa niin LumiLinnan kuin LumiRavintolankin palveluissa. Viimeisimmät uutuudet, ympäri vuoden majoitusta tarjoavat Seaside Glass Villat vahvistavat uuden LumiLinna-alueen palveluja. Ympärivuotisten palvelujen lisäksi alueelle rakennetaan edelleen vaihtuvateemainen LumiLinna, jossa nähtävillä on lumi- ja jäätaiteilijoiden koristelemat tilat kappelista hotelliin ja ravintolaan. Linnan rakenteissa käytettävä jää ja lumen tekemiseen tarvittava vesi saadaan Perämerestä, jonka rannalle kokonaisuus rakennetaan. Talven jälkeen sulavat osat linnaa palaavat takaisin luontoon.