Tiedotteet
VARAA VERKOSSA
SAAPUMINEN
LÄHTÖ
SAAPUMINEN
LÄHTÖ
PVM

Aikuisia

Lapsia (4-11 vuotta)

Lapsia (0-3 vuotta)

SAAPUMINEN
PVM
0,00 €

Elämyksiä tarjolla

Kemin Matkailu Oy siirtyy käyttämään Visitkemin sijasta Experience365 -nimeä elämyksiensä markkinoinnissa. Visitkemi mielletään yleensä alueorganisaatioksi ja matkailuneuvonnaksi ja tämä vaikeuttaa matkailuyhtiön toimintaa. Käyttämällä uutta nimeä Kemin Matkailu Oy pyrkii erottumaan tästä mielikuvasta ja selkeyttämään toimintaansa asiakkaille. Tärkeintä yritykselle on tarjota jokaiselle asiakkaille unohtumattomia elämyksiä, joita he kokevat vain kerran elämänsä aikana. Kemin Matkailu Oy:n ensisijainen tehtävä on kaupungin kärkimatkailunähtävyyksien, LumiLinnan ja Jäänmurtaja Sampon, kautta kehittää matkailua ympärivuotisesti alueella. Meri-Lapissa toimii alueorganisaatio Visit Meri-lappi, joka tekee koko merellisen Lapin myynti- ja markkinointityötä.

Asiakaslähtöisyys edellä

Kemin Matkailu Oy on edelleen yhtiön nimi, jolla hallinnoimme toimintaamme. Experience365 kokoaa yhden nimen alle kaikki palvelut ja tuotteet, joita yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa Kemissä ja lähialueella tarjoamme. Näin asiakas tietää, että palvelu on joka paikassa yhtenäistä ja laadukasta, ja samalla helpotetaan myös tuotteiden tavoitettavuutta. Nimen muutos on osa yhtiön parhaillaan tekemän strategiatyön tulosta. Muutoksen myötä asiakkaat ymmärtävät toimenkuvamme paremmin ja löytävät meidät helpommin. Suurin osa informaatiosta haetaan verkosta, joten verkkosivujen kehittäminen ja uudelleen nimeäminen on ollut ensimmäinen askel muutoksessa. Yksittäisten kansainvälisten matkailijoiden määrä kasvaa jatkuvasti ja he varaavat palvelut verkosta. Olemme siis muuttaneet verkkokauppamme ja sivumme asiakaslähtöisimmiksi. Sivustolla asioiminen ja verkossa ostaminen on nyt helpompaa ja selkeämpää. Kehittäminen on jatkuvasti käynnissä, mutta olemme jo avanneet verkkosivut uudella nimellä www.experience365.fi. Visitkemi-verkkosivut toimivat vielä tällä hetkellä uusien rinnalla ja tulemme vielä tulevaisuudessakin uudelleen ohjaamaan liikenteen uusille sivuille.

Ympärivuotinen LumiLinna

Kemin Matkailu Oy on tarjonnut unohtumattomia elämyksiä jo usean vuosikymmenen ajan. Toiminta on kuitenkin keskittynyt vahvasti talveen ja nyt eletään muutoksen aikaa, kun uusi ympärivuotinen LumiLinna avataan ensi talvena ja matkailua kehitetään entistä enemmän kaikille vuodenajoille. Yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa on luotu erittäin monipuolista ohjelmaa niin vehreään ja valoisaan kesään, kuin revontulten ja ruskan syksyyn. Myös kevään ja loppusyksyn välillä haastavatkin olosuhteet on otettu huomioon. Kaupunki tarvitsee kuitenkin myös ainutlaatuisen nähtävyyden ja mikä sen osuvampi perinteiseen LumiLinna-kaupunkiin on kuin ympärivuotinen talven ihmemaa. 

Ympärivuotinen LumiLinna kiinnostaa maailmalla. Se luo uudenlaista kysyntää ja kauppaa Kemiin. Ympärivuotinen toiminta tuo uusia asiakkuuksia ja monipuolistaa asiakassegmentin. Se mahdollistaa monipuolisen palvelutarjonnan läpi vuoden, jonka myötä palvelujen kehittäminen ja yrittäminen alueella helpottuu.

Rakennus tulee palvelemaan matkailijoiden lisäksi myös mm. koululais- ja bussiryhmiä, sekä kokousasiakkaita. Alueella toimivat jo Seaside Glass Villat, Linnan rantamaja & Kota, sekä palvelurakennus läpi vuoden. Uuden rakennuksen katon alle tulevat monipuolisten ravintolapalveluiden lisäksi mm. jäätelöbaari, hyvinvointi-, sauna- ja kokouspalvelut sekä ohjelmapalveluyrittäjät. Päänähtävyys on tietenkin 400-neliöinen ympärivuotinen Lumilinna, missä pääsee ihastelemaan upeaa lumi- ja jäätaidetta, ruokailemaan jääpöytien ääressä jokaisena vuodenaikana. Kesähäät lumen ja jään keskellä onnistuvat myös!

Lisätiedot: Noora Barria

Viestintä- ja kehittämissuunnittelija, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 149 6306


 

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (gdpr) soveltaminen alkaa 25.5.2018. Tietosuoja-asetus vaikuttaa mm. siihen, miten Kemin Matkailu Oy voi kerätä ja käyttää asiakkaiden henkilötietoja. Asetus vahvistaa yksityisyyden suojaa.

Kemin Matkailu Oy on sitoutunut käsittelemään henkilötietoja luotettavasti, turvallisesti ja läpinäkyvällä tavalla. Yksityisyys on meille tärkeää, minkä vuoksi haluamme ilmoittaa päivitetystä tietosuojakäytännöstämme.

Olemme jakaneet tietosuojakäytännön eri osiin, jotta voisimme antaa asiakkaillemme aiempaa läpinäkyvämpää ja selkeämpää tietoa siitä, miten käsittelemme henkilötietoja. Tietosuojakäytännössämme erittelemme yksityiskohtaisesti, mitä henkilötietoja meillä on ja kuinka niitä käytämme. Olemme myös lisänneet tietoa asiakkaan oikeuksista. Lue lisää tietosuojakäytännöistämme verkkosivuiltamme www.visitkemi.fi.

Asiakkaat voivat lähettää meillle kysymyksiä tietosuoja-asiaan liittyen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

LumiLinna-alue sulkee porttinsa hetkeksi

Kemin LumiLinna on vuosittain kaupunkiin nouseva lumen ja jään taideteos, joka koostuu muun muassa LumiRavintolasta, LumiHotellista ja LumiKappelista. Tämän vuoden linna oli vuorossaan 23. ja teemana oli lapsiperheitäkin ilahduttanut metsän eläimet. Linnan ovet suljetaan suunnitelman mukaisesti 14.4. klo 18. LumiLinna-alue sulkeutuu vain hetkeksi, sillä avaamme Camping-alueen ja Villat jälleen juhannukselta 25.6.2018.

Talvi meni odotusten mukaisesti. Kauden aikana juhlittiin asiakkaiden kanssa niin suomalaisia kuin ulkomaalaisia juhlapyhiä. Linnalla juhlistettiin ensimmäistä kertaa kiinalaista uutta vuotta mm. ilotulituksen, taikuuden ja jääkarusellin voimin. Aasiasta ja varsinkin Kiinasta saapuvia vieraita on Lapin talvessa paljon liikkeellä ja Kemin Matkailun väen mielestä oli mukava huomioida heidät. Kauteen mahtui myös joulun ja uuden vuoden juhlaa, venäläisten loppiainen, ystävänpäivän ja pääsiäisen riehat, Muumipäivä sekä thaimaalaisten uuden vuoden juhla. Tavoitteena on kotimaisten pyhien lisäksi jatkossakin huomioida ajankohdat, jolloin useat ihmiset pitävät lomaansa ja matkustavat.

Sampo murtaa jäätä jälleen joulukuussa

Jäänmurtaja Sampon risteilyt ja muut lumen ja jään seikkailut ovat olleet kysyttyjä taas tänäkin vuonna. Sampo on risteillyt upeassa talvikelissä joulukuun lopulta ja kevään viimeinen risteily tehdään 14.4. Silloin tulee kuluneeksi 31 vuotta murtajan ensimmäisestä matkailijoille suunnatusta jäänmurtoristeilystä. Asiakaspalaute Sampolta on ollut erittäin hyvää. Eksoottinen jäänmurtoristeily tekee vaikutuksen eri puolilta maailmaa saapuviin vieraisiin. Henkilökunta palvelee vieraita mahdollisuuksien mukaan heidän omalla kielellään.

Lapland Safarikselta kerrotaan, että olosuhteet ovat olleet oikein hyvät. Merellä on pystytty toiminaan suunnitelmien mukaisesti, asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä ja palaute erinomaista. Yhteistyö ohjelmapalveluyrityksen ja Kemin Matkailu Oy:n kanssa on tapansa mukaan sujunut erinomaisesti.

Matkailusta ympärivuotista

Kesällä Lumilinna-alue toimii sekä camping-asiakkaiden, että hirrestä ja lasista rakennettujen pienhuviloiden asiakkaiden käytössä. Kesälle on kehitetty viikko-ohjelma paikallisten ohjelmapalveluyritysten kanssa, joka mahdollistaa yksittäisille matkailijoille ohjattua ohjelmatarjontaa. Viikko-ohjelma painottuu tässä vaiheessa keskiviikon ja lauantain ajalle, mutta tavoite on että jatkossa tarjonta kasvaa kun kysyntä lisääntyy. Tarjolla on erityisesti luontoon ja vesille suuntautuvaa ohjelmaa. Ryhmille räätälöidään ohjelmat eri puolille Meri-Lappia.

Ensi vuonna ympärivuotisen LumiLinna-rakennuksen myötä kasvua saadaan eri sesongeista. Jo tänä syksynä odotetaankin kasvua Lumilinna-alueella. Revontulet näyttäytyvät usein alkusyksystä hyvin. Kiinalaisen uuden vuoden juhlan rinnalla Golden Week liikuttaa useita matkailijoita lokakuussa. Lapland Safarikselta painotetaan myös talvikauden pidentämisen tärkeyttä. Uusia ohjelmia on kehitetty niin syksyyn kuin kevääseen kesän ohessa.

Matkailu työllistää

Upean pakkastalven ansiosta linna on säilynyt erittäin hyvässä kunnossa ja Kemin Matkailu Oy tarjoaakin paikallisille opiskelijoille, lukiolaisille ja yläkoululaisille vielä mahdollisuuden tutustua linnaan maksutta maanantaina. Samalla heille tarjoutuu mahdollisuus keskustella työharjoittelu- ja työskentelymahdollisuuksista matkailun parissa Kemissä. LumiLinna työllistää kymmeniä työntekijöitä erilaisiin tehtäviin. Vastaanotossa, lipunmyynnissä, ravintoloissa, opastus-, kunnossapito ja siivous tehtävissä on toiminut kymmeniä työntekijöitä ja työharjoittelijoita. Kemin Matkailu Oy tarjoaa harjoittelumahdollisuuden eri alojen opiskelijoille myyntitoimistoa ja Jäänmurtaja Sampoa myöten. Harjoittelijat ovat osa tiimiä ja pääsevät tekemään monipuolisesti erilaisia tehtäviä oman osaamisensa ja kiinnostuksensa mukaisesti. Matkailuyhtiö toimii tiiviissä yhteistyössä alueen ja Lapin oppilaistosten kanssa.

Seuraa ilmoittelua sosiaalisessa mediassa:

@Visitkemi: Instagram, Youtube, twitter

@LumiLinnaSnowCastle @IcebreakerSampo @SantasSeasideOffice: Facebook