0,00 €
VARAA VERKOSSA
SAAPUMINEN
LÄHTÖ
SAAPUMINEN
LÄHTÖ
VARAA VERKOSSA
PVM

Aikuisia

Lapsia (4-11 vuotta)

Lapsia (0-3 vuotta)

SAAPUMINEN

Venetsialaiset alkavat maksuttomalla Kesärikonsertilla ja päättyvät upeaan ilotulitukseen

On se aika vuodesta kun illat alkavat hämärtyä, keskiyön auringon sijaan saadaan nauttia tähtitaivaasta ja jopa revontulien tanssista loppukesän taivaalla. Kemin Sisäsataman lukuisissa kesäravintoloissa tätä elokuista iltaa juhlii yleensä suuri väkijoukko ja tänä vuonna, Suomen juhlavuonna, pidot vain paranevat. 26.8. on jäljellä sata päivää sataan, joten illan ilotulistuskin on sen arvoinen.

Venetsialaisia juhlitaan pääsääntöisesti illalla, jolloin ravintoloissa voi kierrellä kuulemassa ei bändien musisointia. Meripuistossa saadaan nauttia jo perinteeksi muodostuneesta Kesärikonsertista iltapäivällä koko perheen voimin. 

Konsertti alkaa klo 15 Meripuiston laululavalla. Kapellimestarina toimii Erkki Lasonpalo ja solistina Heidi Kyrö. Venetsialaisten Kesärikonsertin teemana on Sata päivää sataan. Luvassa on upeita elämyksiä kemiläislähtöisen huippulaulaja Heidi Kyrön sekä valovoimaisen Kemin kaupunginorkesterin kanssa Suomi 100 hengessä. Konsertin kesto on noin 75 minuuttia ja siihen on vapaa pääsy!

Tauolla Tontun tupaan! 

Joulupukin Satamakonttori Meripusitossa on tietysti avoinna klo 11-17. Käyhän nautiskelemassa voileipäkakkukahvit ja perheen pienemmät herkuttelevat varmasti Tontun tekaisemalla hattaralla tai jätskiannoksella! 

 

Kemin LumiRavintola on voittanut kansainvälisen The World Luxury Restaurant Awardsin myöntämän "Luxury Unique Experience" -palkinnon maanosa-sarjan ainutlaatuisen eurooppalaisen luksuselämyksen tarjoajana. Kemiläisten kohteiden kansainvälinen menestys jatkuu, sillä viime vuonna LumiHotelli vei voiton maailmanlaajuisen ainutlaatuisen luksuselämyksen tarjoajana ja Suomen parhaana ekohotellina.  Nyt asiakasäänestyksen kriteerinä olivat ravintolan ensiluokkainen sisustus, hyvä ruoan laatu ja yksityiskohtien korostaminen sekä viimeistelty tuote- ja palvelukokonaisuus. Äänestäjät ja ravintolan saama asiakaspalaute ovat merkittävässä roolissa valintoja tehtäessä.

LumiRavintola toimii Kemin LumiLinnassa. Noin 200-paikkaisessa ravintolassa tarjoillaan kauden aikana päivittäin sekä lounasta että kolmen ruokalajin illallismenu, joka koostuu suomalaisista ja etenkin meri-lappilaisista raaka-aineista. Jääpöytien äärellä nautittu illallinen on elämys, jossa puhtaat suomalaiset maut – paikalliset sienet ja kasvikset, poro ja siika sekä suomalaiset marjat – ovat esillä. ”Tulevalle talvelle kehitämme menuja ja niiden esillepanoa ainutlaatuisessa ravintolamiljöössä edelleen”, sanoo Kemin Matkailun toimitusjohtaja Susanna Koutonen.

”Vuodesta 2018 lähtien LumiLinnan ja LumiRavintolan palvelut laajenevat ympärivuotisiksi. Matkailijoilla on mahdollisuus ruokailla LumiRavintolassa  tai nauttia juomat jääkuksasta ympäri vuoden. Vaatetus ei tule olemaan ongelma kesävieraillekaan, sillä saatavilla on toppavaatteita ruokailun ajaksi”, Koutonen naurahtaa. 

Ympärivuotisen LumiLinnan rakentaminen alkaa Mansikkanokalla syksyllä 2017. Uudet tilat sijoittuvat jo rakennettujen palvelujen läheisyyteen. Rakennusvaiheen aikataulusta ja yksityiskohdista tiedotetaan lisää projektin edetessä. 

Kemin Matkailu Oy on nimetty tänä vuonna Lapin vuoden aluekehittäjäksi. Se hyödyntää ennakkoluulottomasti Meri-Lapin matkailullisia ominaispiirteitä matkailutoiminnan kehittäjänä. Meri, lumi ja jää ovat elämyksellisessä osassa niin LumiLinnan kuin LumiRavintolankin palveluissa. Viimeisimmät uutuudet, ympäri vuoden majoitusta tarjoavat Seaside Glass Villat vahvistavat uuden LumiLinna-alueen palveluja. Ympärivuotisten palvelujen lisäksi alueelle rakennetaan edelleen vaihtuvateemainen LumiLinna, jossa nähtävillä on lumi- ja jäätaiteilijoiden koristelemat tilat kappelista hotelliin ja ravintolaan. Linnan rakenteissa käytettävä jää ja lumen tekemiseen tarvittava vesi saadaan Perämerestä, jonka rannalle kokonaisuus rakennetaan. Talven jälkeen sulavat osat linnaa palaavat takaisin luontoon.

 

Kesäkampanja Villoihin

Ensimmäisen kesän kunniaksi käynnissä on pienhuviloihin kesäkampanja, jolla houkutellaan alueelle myös kotimaan matkailijoita. Kesän ensimmäinen ryhmä on jo majoittunut pienhuviloissa Perämeren rannalla ja olivat erittäin viehättyneitä kokemuksestaa. Hyvin tuntui nukuttavan myös keskiyön auringon alla, joka oli ainutlaatuinen elämys Itävallasta saapuneille matkailijoille. Virallisesti alue avataan kesään juhannuksen jälkeisenä maanantaina.

Uudella LumiLinna-alueella ovat työt jatkuneet LumiLinnan purkamistöidenkin jälkeen kevään ja alkukesän aikana. Alueella on tehty maisemointitöitä, paikoitusaluetta on uusittu ja ja pyöriä varten on laitettu erillinen parkkipaikka. Muutoksia on tehty myös pyörä- ja jalankulkuteihin, sekä Camping-alueelle ja veneenlaskulaiturille vieviin reitteihin.

Leirintäalue on saanut nimensä, LumiLinna Camping, talven nähtävyyden mukaan. Talvella avattu uusi palvelurakennus palvelee ympärivuotisesti alueella majoittuvia ja rakennuksessa toimii myös kahvila, jonka terassilla pääsee nautiskelemaan upeasta merinäköalasta. 

Viihtyvyyden ja rauhallisuuden mahdollistamiseksi alueella, kulku LumiLinna-alueelle käy aina Lumilinnakadun kautta. Pyydämme huomioimaan että villojen väliin ei autoilla tai pyörillä ole kulkua. Mansikkanokan ranta-alueelta saapuessa kuljetaan jalkaisinkin Lumilinnakadun kautta. 

Ympärivuotisen LumiLinnan rakentaminen käynnistyy syksyllä

Ensimmäinen vaihe ympärivuotisen LumiLinna-alueen toiminnassa on valmis. Elämyksellistä majoitusta tarjotaan nyt alueella ympärivuotisesti. Sijainti osoittautui talven LumiLinnalle osuvaksi, Linnan Rantamaja & Kota saunatiloineen on varattavissa yksityistilaisuuksiin ja LumiLinna Camping on valmis toivottamaan matkailijat tervetulleeksi.Nyt on vuorossa projektin toinen vaihe. Alueelle nousee matkailullisesti merkittävä nähtävyys - ympärivuotinen LumiLinna, joka valmistuu syksyllä 2018. Arkkitehti viimeistelee rakennuksen piirtämistä ja toimijat urakkaa varten kilpailutetaan pian. Syksyllä rakennustyöt jatkuvat ja nyt neuvotellaan mahdollisten vuokralaisten kanssa tulevan rakennuksen tilojen käytöstä matkailutarpeita varten. Kemin Mtakailun toimitusjohtaja Susanna Koutonen kehottaa olemaan yhteydessä suoraan häneen, jos on tarvetta vuokratiloille. Osa ympärivuotisesta linnasta on varattu yrityksille, jotka tuottavat matkailua tukevia palveluja LumiLinna-alueella.

Meri ja saaristo matkailun vetovoimana

Kemin Matkailulla on takana ensimmäinen talvikausi myös Seikkailujen saarella ja heinäkuussa siellä avataan kesäkausi uusine saunatiloineen ja aktiviteetteineen. Selkäsaaressa nautitaan luonnosta ja merellisyydestä. Saaren rauhassa voi saunoa erilaisissa saunatiloissa, ulkona on paljut ja terassit. Kodassa mahtuu ruokailemaan yli 40 henkilöä kerrallaan. Ohjelmapalveluyritykset tarjoavat asiakkaille aktiviteetteja vuodenajan mukaan kalastuksesta marjan poimintaan ja hiihtoon. Hienon lisän kesämatkailuun tuovat jokiveneet, perinnelaivat ja uusi vesibussi, joka vie niin paikalliset kuin matkailijat merelle ja saaristoon. 

Kemin Matkailu Oy on sitoutunut kehittämään ympärivuotista matkailua Meri-Lapissa. Talvella jäätyvää merta, Perämeren ainutlaatuista saaristoa, pikkukaupungin palveluita, tilaa ja rauhaa tullaan hyödyntämään entistä enemmän vuoden ympäri. Talven eksotiikan lisäksi kesällä ihmetellään keskiyön aurinkoa ja loppukesästä lähtien ihastellaan revontulia.