Tiedotteet
0,00 €
VARAA VERKOSSA
SAAPUMINEN
LÄHTÖ
SAAPUMINEN
LÄHTÖ
VARAA VERKOSSA
PVM

Aikuisia

Lapsia (4-11 vuotta)

Lapsia (0-3 vuotta)

SAAPUMINEN

Kemiin lumesta rakennettu linna on vuorossaan 23.

Avajaispäivänä LumiLinnalla oli hilpeä tunnelma, kun lapsille  ohjattua toimintaa vetivät sosionomi-opiskelijat hauskoissa eläinasuissaan heti klo 10 lähtien.  Koko LumiLinnan lumipallomaskotti-perhe oli paikan päällä ihastuttamassa niin matkailijoita kuin lapsivieraita. LumiLinnan oppaat olivat kertomassa vieraille lumirakentamisesta ja tämän vuoden linnan teemasta ja sen sanomasta. Mukana päivässä oli myös pari lapsille sadusta tuttua yllätysvierasta. Linna avasi ovensa tänä vuonna ensimmäistä kertaa heti aamusta. Matkailijat pääsivät siis tutustumaan lumiseen nähtävyyteen myös ennen Sampon jäänmurtaja-risteilyä. Kaupungin toinen ehdoton matkailullinen vetonaula LumiLinnan lisäksi on Jäänmurtaja, joka on risteillyt matkailukäytössä jo 30 vuoden ajan. Vierailijoita kulki linnalla tasaiseen tahtiin koko päivän. LumiLinnalla on kyllä käynyt paljon vieraita tutustumassa lumirakentamiseen jo pitkin tammikuuta ja viime yönä oli ensimmäiset yöpyjät LumiHotellissa. Linna on rakentunut ennätystahdissa ja edustaa taidokasta lumirakentamista parhaimmillaan.
 

LumiLinna rakennetaan lumesta ja jäästä

LumiLinnan suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Frozen Innovations, arkkitehtina on toiminut Rauno Ruonansuu jo usean vuoden ajan. Veistosten suunnittelu on tehty yhteistyössä Kemin Matkailu Oy:n ja kansainvälisen veistäjätiimin kanssa. Tämänvuotisen teeman idea metsän eläimistä tuli henkilökunnan ideakilpailun tuloksena. Eläimet ihastuttavat ja kiinnostavat kaikenikäisiä riippumatta kulttuurista ja kotimaasta. Tämän vuoden lumitaide näytti kiinnostavan kovasti myös perheen pienempiä. Eläinten tassujen ja kavioiden jälkiä arvuuteltiin yhdessä ja eläinvarjotaidetta tehtiin ahkeraan lumihotellin huonetaulujen tyyliin. Hotellin sviittien eläinsatuaiheet ja näyttävä Luxury Sviitti King Kong-veistoksineen olivat vierailijosta hyvin vaikuttavia.

LumiLinna rakennetaan merivedestä tehdystä lumesta ja jäästä. Tykitettyä lunta tarvitaan noin 26 000 kuutiota ja jäätä puolestaan 300 kuutiota. Kemissä pysyvä lumi saatiin jo marraskuun puolessa välissä, mutta taivaalta sateleva lumi ei ole tarpeeksi kestävää ja tasalaatuista rakentamiseen. LumiLinna on avoinna huhtikuun puoleen väliin saakka päivittäin klo 10-18, jonka jälkeen se pikkuhiljaa palautetaan mereen. Matkailijoita linnalla käy paikallisten ja kotimaisten hiihtolomavierailden lisäksi eri puolilta maailmaa. Kemin LumiLinnalla juhlistetaan ensimmäistä kertaa kiinalaista uutta vuotta 15.2. ja tapahtumia on muun muassa perinteeksi muodostunut Muumilaakson vierailu linnassa. Monipuoliset ohjelmapalvelut yhteistyössä Lapland Safariksen kanssa mahdollistavat useamman päivän loman Kemissä jäätyneen meren maisemissa.
 

Vuoden päästä LumiLinna on avoinna ympäri vuoden 

Kemin Matkailu Oy on aloittanut ympärivuotisen LumiLinna-rakennuksen työt paraikaa. Matkailuyhtiö haluaa tarjota vierailleen lumen ja jään elämyksen läpi vuoden. Kemissä on kesällä keskiyön aurinko ja syksyllä revontulet ja metsät täynnä marjoja ja sieniä. Muun muassa nämä asiat houkuttelevat ihmisiä matkustamaan Meri-Lappiin, mutta  kaupunki tarvitsee myös ainutlaatuisen nähtävyyden ja mikä sen osuvampi LumiLinna-kaupunkiin kuin ympärivuotinen talven ihmemaa. Rakennukseen tulee monipuolisesti matkailua tukevia palveluita kuten ravintola, sauna- ja hyvinvointipalvelut, ohjelmapalvelut ja matkamuistomyymälät.

Elämyksellinen LumiLinna on saanut maailmanluokan tunnustuksia

LumiLinna koostuu tuttuun tapaan LumiRavintolasta, LumiHotellista ja LumiKappelista. Näiden lisäksi linnalla ihastellaan taidokasta lumi- ja jäätaidetta ja pidetään hauskaa muun muassa tuubimäessä. LumiRavintola sai tunnustuksen viime vuonna World Luxury Restaurant-kilpailussa elämyksellisenä ravintolana. Siellä tarjoillaan päivän lounas klo 11-14, johon ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Ennalta varatut kolmen ruokalajin illalliset taas tarjoillaan klo 18.30 ja 19.00. LumiHotellin ja alueen pienhuviloiden asiakkaita palvelemassa on vuorokauden ympäri henkilökuntaa. Palvelurakennus Service Point:ssa. Rakennuksen yläkerrassa on lämmin kahvio, josta on loihakat näköalat meren jäälle. Niin LumiHotelli, kuin pääsääntöisesti lasista tehdyt huvilat eli Seaside Glass Villas ovat voittaneet global winner palkinnon World Luxury Hotel Awards-kisassa.
 
 
 
 
 

LumiLinna avautuu 

LumiLinna Avaa ovensa jo 23.kerran. Vuoden 2018 teema on metsän eläimet - meillä ja muualla.

  • Lapsia hauskuuttamassa Arttu ja Terttu ja pari muuta tuttua yllätysvierasta.
  • Lapsille ohjattua toimintaa klo 10-14.
  • LumiLinnan oppaat paikalla antamassa lisätietoa linnasta.
  • Päivän lounas LumiRavintolassa klo 11-14 hintaan 26 € linnan vieraille.
  • Lämmin kahvila on avoinna palvelurakennuksessa merinäköalalla. 
  • Sadalle ensimmäiselle Kemin matkailun vuosikalenterit kotiin viemisiksi.

Sisäänpääsy 20 € / aik, 12 € /  lapset (4-11-v., alle 4-vuotiaat maksutta)

Kausikortit 40 € / aik, 24 € / lapset (4-11-v., alle 4-vuotiaat maksutta)

(Kemiläisten kortilla alennukset sisäänpääsystä ja kausikortista)

Perhelippu 55 € (2 aik+2 lasta, 1 aik + 3 lasta) Pohjoista voimaa etuasiakkaille 48 €

Seuraa ilmoittelua Facebookin LumiLinna-sivulla

Tiedote: Kemin Rytmimusiikin Ystävät ry, Tuomas Laajoki

Pakkasukko Blues n´ Jazz järjestetään Kemissä jo 13. kerran helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna 2-4.2. Juhlapaikkana on tutusti Café Bar Ankkuri ja hotelli Merihovi. Tapahtuman kirkkaimmat tähdet ovat kovassa nousussa oleva nuoren polven amerikkalaiskitaristi Jackie Venson ja kokenut, jo 46 vuotta esiintymislavoja kolunnut Maarit Hurmerinta.

Molemmat esiintyvät Kemissä lauantaina 3. helmikuuta. Lauantain taso on muutenkin erittäin kova, viiden artistin kattauksesta jokainen lukeutuu genren huippuosaajiin. Perjantain teemaksi puolestaan muotoutuu "Lapin bluesderby", kun kemiläiset ja rovaniemeläiset alan taitajat lyövät vuoronperään tiskiin kaiken osaamisensa.

Pääesiintyjä Jackie Venson on texasilainen blueskitaristi, laulaja ja lauluntekijä, josta povataan genren seuraavaa huippunimeä Gary Clark Jr:n jälkeen. Venson jatkaa Austinin kaupungin ylväitä bluesperinteitä, tunnetaanhan kaupunki bluesin mekkana. Vaikka Austinissa artistien välinen kilpailu on kovaa, Venson on nuoruudestaan huolimatta erottunut joukosta. Yhtenä mittarina voi pitää legendaarista Antone's -klubia, jossa hän on esiintynyt säännöllisesti.
– Hän tulee lyömään itsensä lopullisesti läpi tänä vuonna, aivan kuten Imelda May teki vierailtuaan Pakkasukko Blues n´ Jazzissa, uskoo promoottori Tuomas Laajoki.
Vuonna 1990 syntyneen nuoren naisen musiikki on sekoitus kaunista laulua ja sähköistä, välillä räjähtävääkin kitarointia. Tyylillisiksi vertailukohdiksi on usein mainittu nimet Amy Winehouse ja Joss Stone.
Venson vieraili ensimmäisen kerran Suomessa 2017 ja esiintyi Helsingissä, Porissa ja Tampereella loppuunmyydyissä saleissa. Tällä kertaa Venson avaa toisen Suomen kiertueensa Kemin Pakkasukosta ja päättää sen 10.2. Helsingin Kulttuuritalolle.

Maarit Hurmerinta ei juuri esittelyjä kaipaa. Hänen komea uransa esiintyvänä artistina käynnistyi jo vuonna 1972 ja se on kantaa edelleen vahvana peräänantamattomuuden, hienojen kappaleiden, omaperäisen laulutyylin ja -äänen ansiosta. Maaritin on urallaan tehnyt 18 albumia ja lukemattoman määrän singlejä, joista tunnetuimpia ovat muiden muassa Laakson lilja, Jäätelökesä, Siivet saan, Hymypoika sekä Neito ja ylioppilas.

Maarit on viimeksi vieraillut Kemissä 2011, jolloin hän esitti Kemin kaupunginorkesterin ja Oulu All Star Big Bandin solistina Hectorin lauluja. On siis korkea aika päivittää Maarit livekokemuksena hänen omilla biiseillään ja siihen Pakkasukko Blues n´ jazz tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden. Pakkasukko lauantain tasokkaan annin täydentävät norjalainen Joakim Tinderholt and His Band, Olli Soikkeli & Marian Petrescu, Konstantin Kovalev & The Firebugs sekä Dj Frankly Jo.

Joakim Tinderholt on Norjan blueskaartin ykkösnimiä ja hän pääsee edustamaan maataan kotiyleisön edessä Norjan Hellissä maaliskuussa pidettävässä European Blues Challengessa. Tinderholt tekee Suomessa tällä erää vain kaksi keikkaa, Kemissä ja Helsingissä. Tinderholt perusti yhtyeensä Oslossa vuonna 2005 ja on jo kokenut ja vahva esiintyjä, jonka maine kasvaa vuosi vuodelta. Blues-voittoista rockabillyä soittava yhtye tunnetaan perinteikkään genren sisällä varsin hyvin, sillä erotuksella, että myös nuorempi polvi tuntee Tinderholtin. Bändin ensimmäinen levy You gotta do more myi todella hyvin, samoin viime kesäkuussa ilmestynyt kakkosalbumi Hold on.

Vuonna 1991 syntynyt Olli Soikkeli on tullut tunnetuksi taitavana kitaristina. New Yorkissa asuvan ja ammatikseen soittavan miehen ura on yhä nousukiidossa. Maailman jazzpääkaupungissa kilpailu on kovaa, mutta 25-vuotiaalle suomalaiselle kitarataiturille on ollut kysyntää ja hän on tehnyt jopa 250 keikkaa per vuosi.

Pakkasukossa Soikkeli soittaa yhdessä Grammy-palkitun pianisti Marian Petrescun kanssa. Soikkeli onkin esiintynyt genren maailmantähtien rinnalla jazzklubeilla ja festivaaleilla ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Viime vuonna Huffington Post- ja All About Jazz -lehdet valitsivat Soikkelin Rhythm Future Quartetin Travels -levyn yhdeksi vuoden parhaista jazzalbumeista.

Petroskoissa vuonna 1992 syntyneen ja Suomeen vuonna 2012 muuttaneen Konstantin Kovalevin johtama The Firebugs tarjoaa erittäin tanssittavaa rhythm’n’bluesia, bluesia ja soulia 1940-1960 -lukujen tyylillä. Kovalev itse on mieltynyt soittamaan vuoden 1959 mallin Harmony H70 Meteor -kitaralla.

 

Pakkasukko Blues n´ Jazzin perjantain yksi kiinnostavimmista nimistä on Brother Andy Liukko, joka on huuliharpun soiton vuoden 2017 Suomen mestari. 38-vuotias muusikko vahvistaa bluesin pohjoista karttaa, sillä mies muutti joulukuussa Kuopiosta Kemiin ja tuo varmasti aimo annoksen lisää osaamista lajin lappilaissceneen.

Avausillan muut esiintyjät ovat Suomea European Blues Challengessa edustava rovaniemeläinen Slim Butler & The SlimCuts, niin´ikään Lapin pääkaupungista saapuva Terho Keskitapio, joka on tunnettu enemmänkin jazz-miehenä, mutta tulee nyt näyttämään osaamistaan bluesin saralla The Blues Heart -kokoonpanonsa kanssa, jossa soittavat maestron ohella pianisti Antti Lassila, rumpali Mikko Silander ja basisti Hannu Raudaskoski.

Illan täydentävät kemiläiset Twangfellas- ja Flyin´Blind -yhtyeet – jälkimmäinen ennen kuulemattomalla spesiaaliohjelmistolla sekä kotimaisen juurimusiikin herttua, laulaja-kitaristi-lauluntekijä-pelimanni Jo´ Buddy alias Jussi Raulamo.

Moninkertainen Kemin kävijä Jo´ Buddy on ansainnut kulttistatuksensa vuosien kovalla työllä. Oman tiensä kulkija tunnetaan takuuvarmana ammattimiehenä, joka taivaltaa jo 36:tta keikkavuottaan ja on ehtinyt innoittaa monia alansa huippuartisteja myös kansainvälisesti. Jo’ Buddyn originelleja kitarasoundeja on jäljitelty jo vuosia aina Kaliforniaa myöten, sekä hänen biisejään esittävät ja levyttävät tänään alansa huiput Skandinaviasta Englantiin sekä Pohjois-Amerikkaa, aina Floridaa, New Orleansia & Teksasia myöten.

Slim Butlerin debyyttialbumi Inner Blues valittiin vuoden 2012 kotimaiseksi blueslevyksi kahdessa valtakunnallisessa äänestyksessä. Levyn tuotti huippukitaristi Otis Grand. Slimin itsensä tuottama toinen pitkäsoitto Bad Intention puolestaan valittiin Yle:n bluesministerin äänestyksessä vuoden 2016 parhaaksi kotimaiseksi bluesalbumiksi. Suotta ei ei Slim Butleria ole kehuttu lappilaisbluesin kovimmaksi vientitykiksi.

Slimcutsin kokoonpanossa riittää laatua ja kokemusta. Kitaristi Harri Raudaskoski on soittanut muun muassa Jarkko Helin & Crawfish Kingsin, Veli-Matti Järvenpään Tex-Mex Bandin ja Raudaskoski Twinsin riveissä. Basisti Mikko Löytty on puolestaan tunnettu Q-Stonen, Remu & Hurriganesin ja SF-Bluesin riveistä. Ja rumpali Jartsa Karvonen on soittanut peräti noin 5000 äänilevyraidalla, kyse on siis konkarien konkarista.

Pakkasukko Blues n´ Jazz 2018

 

Perjantain liput ennakkoon 20 €, ovelta 30 €. Lauantain liput ennakkoon 25 € ja ovelta 35 €. Ennakkoliput hotelli Merihovista ja Tiketistä ke 10.1.2018 alkaen.

Perjantaina ovet avautuvat klo 20 ja lauantaina klo 19.

Perjantai 2.2. Ankkuri
Slim Butler & The SlimCuts
Jo´ Buddy
Terho Keskitapio & The Blues Heart
Twangfellas
Flyin´ Blind
Brother Andy Liukko
Dj Frankly Jo

Lauantai 3.2. Café Chillout klo 15-17
AfterBlues jamit, Pakkasukko Allstars HouseBand. Vapaa pääsy.

Lauantai 3.2. Ankkuri ja Merihovi
Maarit Hurmerinta
Jackie Venson (USA)
Joakim Tidenholt and His Band (NOR)
Olli Soikkeli & Marian Petrescu
Konstantin Kovalev & The Firebugs
Dj Frankly Jo

Sunnuntai 4.2. Olutravintola Polte klo 20
Pakkasukko Karonkka w/ special quests. Vapaa pääsy.